Δημοσκόπηση Marc: Αυτοδυναμία για τη ΝΔ . Το 66% λέει «όχι» στις Πρέσπες


Αυτοδυναμία δίνει στη Ν νέα δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την εταιρεία Marc για το «Πρώτο Θέμα» της Κυριακής.
Η διαφορά που καταγράφεται στη νέα δημοσκόπηση είναι της τάξεως των 8,9 μονάδων για τη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 66% των πολιτών λέει «όχι» στη Συμφωνία των Πρεσπών, με το 67,4% να ζητά τη διεξαγωγή εκλογών το αργότερο έως τον Μάιο.
Η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 32%, το οποίο της δίνει αυτοδυναμία με 158 έδρες, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται 8,9 μονάδες πίσω, με ποσοστό 23,1%.
Στην τρίτη θέση βρίσκονται μαζί, με 6,4%, το Κίνημα Αλλαγής και η Χρυσή Αυγή, ενώ το ΚΚΕ, συγκεντρώνοντας ποσοστό 5,9% είναι το πέμπτο και τελευταίο κόμμα της βουλής.
Εκτός βουλής είναι στη νέα δημοσκόπηση οι ΑΝΕΛ οι οποίοι συγκεντρώνουν 1,4% και το Ποτάμι το οποίο βρίσκεται λίγο υψηλότερα, στο 1,9%.
Η Ένωση Κεντρώων συγκεντρώνει λίγο μεγαλύτερο ποσοστό, 2,3%, ενώ η Ελληνική Λύση βρίσκεται μόλις κατά 0,1 μονάδα κάτω, με 2,2%. Η ΛΑΕ τέλος, συγκεντρώνει 1,2% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%. «Δεν γνωρίζω/δεν απαντώ» απάντησαν οι πολίτες σε ποσοστό 14,2%
Τα ποσοστά των κομμάτων στην πρόθεση ψήφου επί των έγκυρων:
ΝΔ 32%
ΣΥΡΙΖΑ 23,1%
Κίνημα Αλλαγής 6,4%
Χρυσή Αυγή 6,4%
ΚΚΕ 5,9%
Ένωση Κεντρώων 2,3%
Ελληνική Λύση 2,2%
Ποτάμι 1,9%
ΑΝΕΛ 1,4%
ΛΑΕ 1,2%
ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μισθολογική αναγνώριση προϋπηρεσίας δημοσίων υπαλλήλων στον ιδιωτικό τομέα

Άρθρο του Δικηγορικού Γραφείου ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΟΥΤΛΗΣ – ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΦΟΠΟΥΛΟΣ   «Οι δημόσιοι υπάλληλοι και υπάλληλοι …