Επιμένει εις διπλούν ο Ζάεφ στο «Μακεδονία»

AP Photo/Boris Grdanoski

Επιμένει στην χρήση του ονόματος «Μακεδονία», δίχως τον προσδιορισμό «Βόρεια», ο σκοπιανός πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ.
Σε ανάρτησή του στο Twitter για την παγκόσμια ημέρα μνήμης για το Ολοκαύτωμα ο κ. Ζάεφ αποτίνει φόρο τιμής στους «7.200 Εβραίους από την Μακεδονία» που έγιναν θύματα του ναζισμού.
Ακολούθησε δεύτερη ανάρτηση σχετικά με επενδύσεις και μισθούς όπου εκ νέου ο σκοπιανός πρωθυπουργός χρησιμοποιεί τον όρο «Μακεδονία», και μάλιστα ως λέξη-κλειδί (hashtag).

На Меѓународниот ден на сеќавањето на жртвите од холокаустот, да застанеме единствени во име на милионските жени, мажи и деца, меѓу кои и 7200 Евреи од Македонија, жртви на нацизмот, и да порачаме: Нема да заборавиме, за никогаш да не се повтори!#HolocaustMemorialDay pic.twitter.com/9qyrgvZPVF

— Зоран Заев (@Zoran_Zaev) January 27, 2019

Χθες, σε άλλο τιτίβισμα του, ανέφερε ότι «η Μακεδονία είναι κομμάτι του δημοκρατικού κόσμου».
Σημειώνεται πάντως πως η συμφωνία των Πρεσπών, που μετονομάζει την γειτονική χώρα σε «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», θα τεθεί σε ισχύ αφότου η ελληνική Βουλή εγκρίνει και το πρωτόκολλο εισδοχής των Σκοπίων στο NATO, ψήφιση που αναμένεται να γίνει τις επόμενες ημέρες.
Σε δήλωσή του εν τω μεταξύ του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο κ. Ζάεφ διαμηνύει πως με την αποδοχή και την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών νικητές είναι οι πολίτες και των δύο χωρών, καθώς και οι πολίτες όλης της περιοχής.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Περικοπές στη Γερμανία και το 2025;

Φρένο Φιλελευθέρων σε υποσχέσεις Σοσιαλδημοκρατών - Κόκκινες γραμμές που φαίνονται ασυμβίβαστες Μπορεί για την ώρα να …