Συνεργασία Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης και Γενικής Διεύθυνσης Δημοσίων Συμβάσεων

Συνεργασία Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης και Γενικής Διεύθυνσης Δημοσίων Συμβάσεων

Τριετές πλαίσιο συνεργασίας υπέγραψαν η Γενική Διεύθυνση Δημοσίων Συμβάσεων της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή και ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ), εκπροσωπούμενοι, αντίστοιχα, από τον γγ Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Δημήτρη Αυλωνίτη και τον πρόεδρο του ΔΣ του ΕΟΑΝ, Δημήτρη Πολιτόπουλο.

Σκοπός αυτής της συνεργασίας είναι η υποστήριξη του ΕΟΑΝ από τους εμπειρογνώμονες της Γενικής Διεύθυνσης Δημοσίων Συμβάσεων, με την παροχή τεχνογνωσίας για:

- Την έρευνα αγοράς και τεχνικών προδιαγραφών για την προμήθεια αγαθών και την παροχή υπηρεσιών στο πλαίσιο των δημοσίων συμβάσεων που διενεργεί ο ΕΟΑΝ.

- Τη διενέργεια διαγωνιστικών διαδικασιών και εκτέλεσης συμβάσεων του ανωτέρω φορέα.

- Την εκπαίδευση των στελεχών του ΕΟΑΝ σχετικά με την τυποποίηση στις δημόσιες συμβάσεις και το πληροφοριακό σύστημα του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικής Δημοσίων Συμβάσεων.

Επιπλέον, η υποστήριξη της Γενικής Διεύθυνσης Δημοσίων Συμβάσεων από τον ΕΟΑΝ σε θέματα:

- Εναλλακτικής διαχείρισης.

- Ενσωμάτωσης των απαιτήσεων της εναλλακτικής διαχείρισης στις τεχνικές προδιαγραφές των δημοσίων συμβάσεων για την προμήθεια αγαθών και την παροχή υπηρεσιών.

- Από κοινού συμμετοχή στην ανάπτυξη και εκπόνηση προγραμμάτων έρευνας, ανάπτυξης και καινοτομίας σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, καθώς και η διερεύνηση συμμετοχής του ΕΟΑΝ σε προεμπορικές δημόσιες συμβάσεις (PCP) ή δημόσιες συμβάσεις καινοτομίας (PPI) σε θέματα σχετικού ενδιαφέροντος.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Φοροδιαφυγή: «Σφίγγει ο κλοιός» γύρω από τους ελεύθερους επαγγελματίες

Τι αλλάζει για τις δαπάνες χωρίς παραστατικό, τα επιτρεπτά όρια αποκλίσεων και την εγγραφή επαγγελματιών …