Ποια κρίση; Το Facebook ανεβαίνει ξανά. Αύξησε χρήστες και κέρδη

AP Photo/Richard Drew, File

Παρά τη διαδεδομένη διεθνώς εντύπωση ότι το Facebook περνάει κρίση, οι αριθμοί δείχνουν το ακριβώς αντίθετο, τόσο όσον αφορά τον αριθμό των χρηστών του, όσο και την οικονομική κατάστασή του. Στην πραγματικότητα ούτε οι χρήστες, ούτε οι διαφημιστές και οι διαφημιζόμενοι έχουν εγκαταλείψει - κάθε άλλο - το μεγαλύτερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.
Οι μηνιαίοι χρήστες του Facebook -όσοι το χρησιμοποιούν έστω μια φορά μέσα στο μήνα- έφθασαν τα 2,32 δισεκατομμύρια στο τέταρτο τρίμηνο του 2018, εμφανίζοντας αύξηση 9% σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο του 2017, ενώ οι καθημερινοί χρήστες έφθασαν τα 1,52 δισεκατομμύρια.
Επιπλέον, παρά τα σκάνδαλα και τις εναντίον του συνεχείς επικρίσεις, τα οικονομικά αποτελέσματά του Facebook ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών και των επενδυτών. Τα έσοδα του (σχεδόν όλα από διαφήμιση) στο τέταρτο τετράμηνο του 2018 αυξήθηκαν κατά 30%, φθάνοντας τα 16,9 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ τα κέρδη του διαμορφώθηκαν σε 6,88 δισ. ευρώ ή 2,38 δολάρια ανά μετοχή (έναντι 1,44 δολαρίου ανά μετοχή πριν ένα χρόνο).
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, το BBC και τους «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς», οι μετοχές του Facebook -οι οποίες είχαν χάσει σχεδόν το ένα τρίτο της αξίας από πέρυσι τον Ιούλιο- να κινηθούν έντονα ανοδικά μετά την ανακοίνωση, κερδίζοντας σχεδόν 12%.
Η αύξηση των χρηστών ήταν σημαντική σε μερικές χώρες (ιδίως σε Ινδία, Ινδονησία και Φιλιππίνες), αλλά πολύ πιο μικρή σε άλλες (ΗΠΑ), ενώ στην Ευρώπη, όπου οι μηνιαίοι χρήστες είχαν εμφανίσει μείωση σε δύο διαδοχικά τρίμηνα του 2018, ανέκαμψαν φθάνοντας στον αριθμό ρεκόρ των 381 εκατομμυρίων στο τελευταίο τρίμηνο του 2018.
Σε νέα σημαντική πηγή διαφημιστικών εσόδων εξελίσσεται το Instagram, το οποίο ανήκει στο Facebook, ενώ ο αριθμός εργαζομένων στο Facebook έφθασε τους 35.587 στο τέλος του 2018, αυξημένος κατά 42% σε σχέση με το τέλος του 2017.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Το «στοίχημα» της ελληνικής Οικονομίας για το 2025 -Τα τρία καθοριστικά μέτωπα

Οι στόχοι του υπουργείου Οικονομικών για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, την απορρόφηση κονδυλίων του Ταμείου …