Κατερίνα Νοτοπούλου: «Δε θα είμαι στο ΥΜΑΘ για πολύ καιρό ακόμη»

photo: Eurokinissi

«Δε θα είμαι στο ΥΜΑΘ για πολύ καιρό ακόμη, οπότε ελπίζω ότι ο επόμενος, ή η επόμενη, θα συνεχίσει στην ίδια κατεύθυνση» δήλωσε η η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης) Κατερίνα Νοτοπούλου αναφερόμενη στις δράσεις του υπουργείου για τους νέους.

Σαράντα τρεις προτάσεις για νεανικές δράσεις εξασφάλισαν χρηματοδότηση από το σχετικό πρόγραμμα του ΥΜΑΘ, που προβλέπει την επιχορήγηση δράσεων για τη νεολαία, με το συνολικό ποσό των διακοσίων δέκα χιλιάδων ευρώ.

Οι εγκεκριμένες προτάσεις αφορούν δράσεις προστασίας του περιβάλλοντος, δικτύωσης των νέων και κοινωνικής πολιτικής και η καθεμία τους επιχορηγείται μέχρι και του ποσού των πέντε χιλιάδων ευρώ. Συνολικά υποβλήθηκαν εξήντα τέσσερεις προτάσεις από φορείς νεότητας από όλη τη Μακεδονία και τη Θράκη -σε όσες δεν εγκρίθηκαν θα δοθεί η ευκαιρία να καλυφθούν από επόμενο πρόγραμμα- ενώ τρέχουν ήδη και άλλα τρία προγράμματα του ΥΜΑΘ.

«Πρόκειται να ανακοινώσουμε τα αποτελέσματα, με τον ίδιο τρόπο, του προγράμματος "Στηρίζω" που απευθύνεται σε άτομα με αναπηρίες και τρέχουμε και τα δύο προγράμματα για τον Ευρωπαϊκό Όμιλο Εδαφικής Συνεργασίας και το Διαβαλκανικό Φόρουμ, που είναι λίγο διαφορετικής λογικής» δήλωσε στους δημοσιογράφους, προσερχόμενη στην εκδήλωση, η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης) Κατερίνα Νοτοπούλου και πρόσθεσε: «Δε θα είμαι στο ΥΜΑΘ για πολύ καιρό ακόμη, οπότε ελπίζω ότι ο επόμενος, ή η επόμενη, θα συνεχίσει στην ίδια κατεύθυνση».

Η παρουσίαση των αποτελεσμάτων του προγράμματος «Νεανικές Δράσεις» του ΥΜΑΘ, που υλοποιείται με τη συνεργασία της γενικής γραμματείας Νέας Γενιάς, έγινε απόψε στην Αποθήκη Γ' στην πρώτη προβλήτα του λιμανιού. Η κ. Νοτοπούλου υπενθύμισε ότι πριν από δύο μήνες είχε εξαγγελθεί το πρόγραμμα στο ίδιο σημείο, παρουσία και του υπουργού Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση και σήμερα ανακοινώνονται οι εγκεκριμένες δράσεις. Υπογράμμισε, ακόμη, ότι η διαδικασία έγινε για πρώτη φορά μέσω δημόσιας προκήρυξης πρόσκλησης ενδιαφέροντος από το ΥΜΑΘ, σε αντίθεση με παλαιότερες πρακτικές.

«Ήταν πολύ μεγάλη η εκδήλωση ενδιαφέροντος από πολλές οργανώσεις νεολαίας στη Μακεδονία και τη Θράκη» είπε η κ. Νοτοπούλου και συνέχισε: «Και αυτό δείχνει ότι οι νέοι άνθρωποι έχουμε ιδέες, έχουμε όρεξη να τις πραγματοποιήσουμε και χρειαζόμαστε τα μέσα, τους τρόπους, για να τις κάνουμε πράξη. Οι νέοι άνθρωποι, που δεν είμαστε μόνο το μέλλον, είμαστε και το παρόν αυτής της χώρας και θα αλλάξουμε τις πόλεις μας στη Μακεδονία και τη Θράκη, να γίνουν πόλεις που αξίζει να ζεις, να ονειρεύεσαι, να πράττεις».

Η κ. Νοτοπούλου, μιλώντας στην εκδήλωση ευχαρίστησε τους υπαλλήλους του ΥΜΑΘ για τη συνεργασία τους στην υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος, καθώς και τη γενική γραμματεία Νέας Γενιάς και πρόσθεσε:

«Είναι αν θέλετε ένα πρώτο βήμα για να δείξουμε και στα υπόλοιπα υπουργεία πρωτίστως, ότι η πολιτική για τη νέα γενιά δεν είναι αρμοδιότητα μόνο της γενικής γραμματείας Νέας Γενιάς, αλλά είναι ένας πρωταρχικός στόχος που πρέπει να διαπερνά την κυβερνητική πολιτική, την αυτοδιοικητική πολιτική, αλλά και την καθημερινότητά μας».


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ έχει αλλάξει πίστα - Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να το κάνει συνιστώσα

«Ανέλαβα ένα ΠΑΣΟΚ, που ήταν περίπου στο 8%. Σήμερα είναι στο 13% είπε ο Νίκος …