«Kαρφιά» και «επικοινωνιακά παιχνίδια» στο debate Γερουλάνου - Μπακογιάννη για τον Δήμο Αθηναίων

«Kαρφιά» και «επικοινωνιακά παιχνίδια» στο debate Γερουλάνου - Μπακογιάννη για τον Δήμο Αθηναίων

Το θέμα των ναρκωτικών επανήλθε για άλλη μια φορά ανάμεσα στους δύο υποψηφίους για τον Δήμο Αθηναίων, Παύλο Γερουλάνο και Κώστα Μπακογιάννη οι οποίοι βρέθηκαν σε προεκλογικό debate στον Ιανό την Τετάρτη το βράδυ.

Τις τοποθετήσεις ξεκίνησε ο κ. Κώστας Μπακογιάννης αναφέροντας πως «οι δρόμοι της Αθήνας δυστυχώς, και αυτό είναι ντροπή όλων μας, είναι γεμάτοι από ανθρώπους-ράκους που αναζητούν τη δόση τους» επισημαίνοντας πως η χώρα μας είναι ενδεχομένως η μόνη στην ΕΕ που δεν έχει εθνική στρατηγική για τα ναρκωτικά και τους ανθρώπους που κουβαλούν ένα πολύ βαρύ κοινωνικό στίγμα. Ο κ. Μπακογιάννης ζήτησε να ξεκινήσουμε την πρόληψη, αναβαθμίζοντας τα κέντρα απεξάρτησης και διενεργώντας την πρακτική του street work επενδύοντας παράλληλα σε χώρους ελεγχόμενης και ασφαλούς χρήσης.

Στόχος του υποψηφίου όπως δήλωσε είναι η απεξάρτηση και επανένταξη στην εργασία. «Αντι να παίζουμε επικοινωνιακά παιχνίδια και να μιλάμε και να λέμε λογία, να πάμε και να κάνουμε μια συνάντηση όλοι μαζί με όλους τους φορείς, τις οργανώσεις, τις συλλογικότητες που αυτή τη στιγμή έχουνε δώσει και το αίμα τους για την αντιμετώπιση και την καταπολέμηση αυτής της μάστιγας. Να πάμε και να κάνουμε κάτι διαφορετικό από αυτά που γίνονται στις προεκλογικές εκστρατείες. Να ακούσουμε και μετά να κάτσουμε όλοι μαζί και να συμφωνήσουμε σε ένα σχέδιο» κατέληξε.

Αμέσως μετά το μικρόφωνο πήρε ο κ. Γερουλάνος δηλώνοντας πως «το θέμα των ναρκωτικών είναι ίσως το πιο δύσκολο θέμα που έχουμε συναντήσει μέχρι τώρα και αυτό είναι διότι υπάρχουν πολλά προβλήματα που συνδέονται μαζί». Σαν προβλήματα ο κ. Γερουλάνος ανέφερε την έλλειψη εργαλείων από τον Δήμο για την αντιμετώπιση των αιτιών, -καθώς «υπάρχουν εργαλεία μόνο για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων»-, τη λάθος νοοτροπία που βλέπει τον χρήστη ως παραβάτη και όχι ως ασθενή και την αδυναμία συντονισμού των ενεργειών όλων όσων ασχολούνται με τη λύση του προβλήματος.

Αντίδοτο στο πρόβλημα για τον υποψήφιο Δήμαρχο είναι ο συντονισμός των φορέων που κάνουν δράσεις για την καταπολέμηση των ναρκωτικών. «Τα ξέρουμε αυτά τα προβλήματα. Κ. Μπακογιάννη δεν ξεκινάμε τώρα να ακούσουμε αυτούς τους φορείς. Εσείς ειδικά που είστε τοπική αυτοδιοίκηση για 8 χρόνια δεν έχετε ακούσει αυτούς τους φορείς να μιλάνε; Δεν ξέρετε τι λένε; Σας έκανα μια έκκληση και σας λέω αυτή τη στιγμή πεθαίνουν συνάνθρωποί μας μέσα στο δρόμο. Ελάτε τη Δευτέρα να κάνουμε μια συντονισμένη προσπάθεια να λύσουμε το πρόβλημα. Ο κ. Ηλιόπουλος είπε βεβαίως, πάμε να δούμε, δεν υπάρχει περίπτωση, σε κάτι θα συμφωνούμε. Εσείς είπατε, όχι, αργότερα, βλέπουμε, να δούμε και σας περιμένουμε τον Σεπτέμβρη. Μα είναι τώρα λογική αυτή; Εσείς που τόση ώρα μιλάτε για συνεργασία, τη μία ευκαιρία που σας δόθηκε, πρακτικά μαζί μας να πάμε μπροστά ένα θέμα, γυρνάτε και την κλοτσάτε; Πώς θα δείξετε ότι είστε υπέρ της συνεργασίας;»

Για το θέμα της συνεργασίας ο κ. Ηλιόπουλος σχολίασε πως νομίζει ότι είναι πάρα πολύ θετικό το γεγονός πως σε ένα τόσο κρίσιμο και ευαίσθητο κοινωνικά ζήτημα για πρώτη φορά φαίνεται οτι υπάρχει ένα πεδίο συνεννόησης.

Επανερχόμενος στη συζήτηση ο κ. Μπακογιάννης έκανε λόγο για επικοινωνιακά παιχνίδια. «Όπως διαπιστώσατε πάμε με τον καυγά για τον καυγά και την επικοινωνία για την επικοινωνία γιατί δε μπορώ αλλιώς να εξηγήσω τις ονομαστικές αναφορές και του κ. Ηλιόπουλου και του κ. Γερουλάνου σε μένα όταν στην πραγματική ζωή υπάρχει μια κοινή βάση. Τέλος πάντων, εγώ δε θέλω να παίξω αυτό το παιχνίδι. Δε θα το παίξω όχι μόνο γιατί μιλάμε για ένα ζήτημα που έχει να κάνει με την ανθρώπινη ζωή, αλλά και επειδή μετά από σχεδόν δέκα χρόνια δεν αισθάνομαι την ανάγκη να αποδείξω ούτε πως πάντα έχτιζα συνεργασίες και έχτιζα γέφυρες, ούτε πως πάντα προάσπιζα το δικαίωμά μου να έχω προσωπική γνώμη και δεν επέτρεψα ποτέ σε κανένα πολιτικό κόμμα να με τραβάει από το μανίκι. Ο ίδιος είμαι όλα αυτά τα χρόνια, είναι πολύ αργά για να αλλάξω.

Κλείνοντας ο κ. Γερουλάνος απάντησε «Ξέρετε ο συνεργασίες, δε χρειάζεται να γίνουν από ανθρώπους που συμφωνούν. Πρέπει να γίνονται από ανθρώπους που διαφωνούν και εκεί έρχεσαι, ανταλλάσσεις απόψεις, βλέπεις που βρίσκεσαι και λες μέχρι που μπορείς να φτάσεις μαζί. Αυτή είναι η έννοια της συνεργασίας. Εγώ όταν απηύθυνα μια επιστολή, την απηύθυνα για να δω που βρισκόταν ο καθένας από μας, διότι άκουσα, ίσως έκανα λάθος, ότι σε διάφορα πράγματα συμφωνούμε. Και είναι πού ενδιαφέρον ότι συμφωνούμε, διοτι συμφωνούμε μακρυά ίσως κάποιοι από τις γραμμές των κομμάτων τους». «Κύριε Μπακογιάννη αν τα εύσημα είναι το πρόβλημα, να σας τα δώσουμε, δεν είναι εκεί το δικό μας πρόβλημα!»

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις για τις Αυτοδιοικητικές εκλογές στα Eklogikanews.gr

 


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χρηματιστήριο: Άνοδος 0,33% και στα 55,51 εκατ. ευρώ ο τζίρος στο κλείσιμο

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.440,52 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,33%. Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε υψηλότερη τιμή …