Χαιρετίζει την ψηφοφορία στην Αθήνα ο Ζάεφ, χωρίς να χρησιμοποιεί όνομα

EPA/GEORGI LICOVSKI

Την ψήφιση του πρωτοκόλλου ένταξης της ΠΓΔΜ στο NATO από την ελληνική Βουλή χαιρέτισε ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας Ζόραν Ζάεφ, χωρίς να χρησιμοποιήσει το παλιό ή το καινούργιο όνομα.
«Η φίλη μας, η Ελληνική Δημοκρατία, είναι η πρώτη χώρα που κυρώνει το πρωτόκολλο συμμετοχής στο NATO», έγραψε ο κ. Ζάεφ στο Twitter, προσθέτοντας πως τα Σκόπια οδεύουν «προς εγγυημένη επιτυχία».
«Είναι πιο εύκολο όταν έχεις συμμάχους, λέμε με περηφάνια πως είμαστε το NATO», προσέθεσε. Η ανάρτηση συνοδεύεται από φωτογραφία που εικονίζει μία καρφίτσα με τις σημαίες της ΠΓΔΜ και του NATO.

Нашиот пријател, Република Грција е првата земја која го ратификуваше протоколот за членство на нашата земја во НАТО. Одиме кон гарантиран успех. Полесно е со сојузници, гордо кажуваме дека ние сме НАТО!#WeAreNATO 🇲🇰 🇬🇷 pic.twitter.com/BJ5mYDjkz4

— Зоран Заев (@Zoran_Zaev) February 8, 2019

Η ψήφιση του πρωτοκόλλου ήταν η τελευταία εκκρεμότητα της Ελλάδας όσον αφορά την ενεργοποίηση της συμφωνίας των Πρεσπών και συνεπώς η σημερινή ψηφοφορία ανοίγει τον δρόμο για την μετονομασία της γειτονικής χώρας σε «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».
Η διαδικασία ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο NATO θα ολοκληρωθεί αφότου το πρωτόκολλο κυρωθεί σε εθνικό επίπεδο από όλα τα 29 κράτη-μέλη της Συμμαχίας και ενημερωθεί σχετικά η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών, που είναι ο θεματοφύλακας του Συμφώνου.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Δένδιας: Στα Επιτηρητικά Φυλάκια Στρογγύλης και Ρω

Ευχές με στελέχη του υπουργείου και οπλίτες αντάλλαξε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας  Ο Υπουργός Εθνικής …