Die Welt: Οι Βρυξέλλες γέμισαν Κινέζους, Ρώσους κατασκόπους

Τοιχογραφία που αναγράφει τη φράση «Το μέλλον είναι η Ευρώπη» βρίσκεται σε τοίχο κοντά στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες.

Η πρωτεύουσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει γεμίσει με Ρώσους και Κινέζους κατασκόπους, σύμφωνα με ρεπορτάζ της γερμανικής εφημερίδας Die Welt. Έχουν μάλιστα γίνει συστάσεις σε διπλωμάτες να αποφεύγουν ορισμένα εστιατόρια στο ευρωπαϊκό τετράγωνο των Βρυξελλών.

Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης της Ε.Ε. έχει προειοδοποιήσει ότι περίπου 200 Ρώσοι και 250 Κινέζοι πράκτορες μυστικών υπηρεσιών δρουν στις Βρυξέλλες, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ επικαλούμενο διπλωματικές πηγές της Ε.Ε. Μεταξύ των χώρων, που έχουν κληθεί να αποφεύγουν, είναι δημοφιλές εστιατόριο, που φημίζεται για τις μπριζόλες του και καφέ κοντά στο κεντρικό κτίριο της Ευρωπαίκής Επιτροπής.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία, της οποίας ηγείται η Φεντερίκα Μογκερίνι, οι πράκτορες έχουν ως βάση τους τις πρεσβείες ή εμπορικές αποστολές των χωρών τους.

Πηγές: DW, DPA

 


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΚΚΕ: "Πίσω από κάθε λαϊκό πρόβλημα βρίσκεται η πολιτική της ΕΕ, την οποία ο Κ. Μητσοτάκης υπηρετεί"

Σε σχόλιό του για τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στον ΣΚΑΪ, το ΚΚΕ επισημαίνει την ανάγκη …