47.585 εισιτήρια για την «Ευνοούμενη», σε 11 ημέρες προβολής

Στα 47.585 εισιτήρια έφτασε η ταινία «The Favourite» (Η Ευνοούμενη) του Γιώργου Λάνθιμου, σε έντεκα ημέρες προβολής.

Η ταινία -που διεκδικεί δέκα βραβεία Όσκαρ και το βράδυ της περασμένης Κυριακής απέσπασε 7 βραβεία BAFTA της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου- έκοψε 35.857 εισιτήρια το τετραήμερο που πέρασε σε 31 αίθουσες πανελλαδικά και ήταν σαφώς η πιο δημοφιλής ταινία ανάμεσα σ’ εκείνες που έκαναν πρεμιέρα την περασμένη Πέμπτη αλλά και στις παλαιότερες που συνεχίζονται να προβάλλονται στις αίθουσες. «Η Ευνοούμενη» (The Favourite)

Η πρώτη ταινία εποχής του Γιώργου Λάνθιμου μας μεταφέρει στις αρχές του 18ου αιώνα. Η Αγγλία βρίσκεται σε πόλεμο με τους Γάλλους. Παρόλα αυτά, οι αγώνες πάπιας και η κατανάλωση ανανά βρίσκονται στο απόγειό τους.

Η φιλάσθενη Βασίλισσα Άννα βρίσκεται στον θρόνο και η στενή της φίλη Λαίδη Σάρα κυβερνά τη χώρα στη θέση της, ενώ ταυτόχρονα φροντίζει για την υγεία και το απρόβλεπτο ταπεραμέντο της. Όταν η νέα υπηρέτρια Άμπιγκεϊλ καταφτάνει, η γοητεία της την κάνει αμέσως αγαπητή στη Σάρα που την παίρνει υπό την προστασία της.
Καθώς οι τακτικές του πολέμου καταναλώνουν όλο τον χρόνο της Σάρα, η Άμπιγκεϊλ παίρνει τη θέση της ως η συντροφιά της Βασίλισσας. Η φιλία τους της δίνει την ευκαιρία να κάνει πραγματικότητα τις φιλοδοξίες της και δεν θα αφήσει καμία γυναίκα, καμία πολιτική και κανένα κουνέλι να σταθούν εμπόδιο στον δρόμο της. Πρωταγωνιστούν οι Ολίβια Κόλμαν, Ρέιτσελ Βάις, Έμα Στόουν, Νίκολας Χουλτ, Τζο Άλγουιν.

gkoul@naftemporiki.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ο Στέφανος Κασσελάκης στον ΣΚΑΪ

Το Σάββατο 27/04 στις 05.30, στην εκπομπή «ΚΑΛΗΜΕΡΑ» με τον Χρήστο Κούτρα Αύριο, Σάββατο 27/04 ο …