Καιρός ΕΜΥ: Προ των πυλών η κακοκαιρία η «Ωκεανίς» - Πού θα χιονίσει το επόμενο 48ωρο

Καιρός ΕΜΥ: Προ των πυλών η κακοκαιρία η «Ωκεανίς» - Πού θα χιονίσει το επόμενο 48ωρο

Καιρός ΕΜΥ: Πλησιάζει η κακοκαιρία «Ωκεανίς» που αναμένεται να επηρεάσει ολόκληρη τη χώρα με δυνατές βροχές, θυελλώδεις ανέμους, χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας.

Ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός είπε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του AΝΤ1, ότι θα είναι μια φυσιολογική χειμερινή ψυχρή εισβολή. Στην Αττική και στο κέντρο της Αθήνας τα φαινόμενα θα είναι ήπια, με χιονόνερο και βροχή επί της ουσίας. Όπως είπε, τα χιόνια θα ξεκινήσουν από το πρωί του Σαββάτου σε Μακεδονία και Θράκη ακόμη και σε χαμηλά επίπεδα και θα κινηθούν δυτικότερα, στη Θεσσαλονίκη και στις παραλιακές περιοχές. Έως το μεσημέρι θα έχει κατηφορίσει μέχρι και την Αττικοβοιοωτία, τη βόρεια και κεντρική Εύβοια και έως το απόγευμα θα έχει φθάσει μέχρι την ανατολική-κεντρική Πελοπόννησο.

Έντονες χιονοπτώσεις θα έχουμε στη Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, την κεντρική Στερεά, την Ευρυτανία, την Αττικοβοιωτία, αλλά όχι τόσο πολύ στην Αττική. Κυρίως το δυτικό τόξο της Αττικής, Πάρνηθα, Κιθαιρώνας, Γεράνεια, από 300 μ. υψόμετρο και πάνω, θα έχουν τις περισσότερες χιονοστρώσεις ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα έχουμε μόνο χιονόνερο. Η θερμοκρασία θα πέσει περίπου 10-12 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός το Σάββατο (23/2)

Βροχές, καταιγίδες, χαλάζι, χιόνια, θυελλώδεις άνεμοι, τσουχτερό κρύο αναμένονται το Σάββατο, σύμφωνα με την πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Αναλυτικά ο καιρός, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ: ΑΤΤΙΚΗ Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν βαθμιαία από το απόγευμα στα ορεινά – ημιορεινά και από τις βραδινές ώρες στα Βόρεια σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι θα ενισχυθούν σε με 8 και στα ανατολικά τοπικά 9 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 2 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με χιονόνερο ή χιονοπτώσεις κατά τόπους πιο πυκνές. Βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειονανατολικοί 5 με 6 και το πρωί τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 0 έως 5 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι. Οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά τόπους πυκνές, οι οποίες από το βράδυ θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και γρήγορα 8 με 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 0 έως 6 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιόνια στα ορεινά και από το απόγευμα στα ημιορεινά της Ηπείρου και της Δυτικής Στερεάς.

Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και γρήγορα 8 με 9.

Θερμοκρασία: Από 2 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο, χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά και βαθμιαία στα πεδινά της Θεσσαλίας και στις υπόλοιπες περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Ενδεικτικά στην Ανατολική Στερεά 300 μέτρα και στην Πελοπόννησο 400 – 500 μέτρα. Οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά τόπους πυκνές.

Άνεμοι: Ανατολικοί Βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ και γρήγορα 8 με 9.

Θερμοκρασία: Από 0 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις το βράδυ στα ορεινά της Κρήτης.

Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 6, βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς 6 με 7 και το βράδυ 8 με 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα νότια. Χιονοπτώσεις στα βόρεια.

Άνεμοι: Στα νότια από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στα Βόρεια βορειονανατολικοί 8 με 9 και βαθμιαία τοπικά 10 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Γέλεν: Η ανεξαρτησία της Fed, «κλειδί» για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα

Στην ομιλία της την ερχόμενη Παρασκευή η Γέλεν θα επιχειρηματολογήσει ως προς τη διατήρηση της …