Βενεζουέλα: «Πολεμικό» κλίμα για την ανθρωπιστική βοήθεια - Πληροφορίες για δύο νεκρούς

Δείτε ακόμα

  • Βενεζουέλα-Γκουαϊδό: Μπήκε το πρώτο φορτίο ανθρωπιστικής βοήθειας 23/02 20:57
  • Γκουαϊδό: Έρχεται στη Βενεζουέλα η ανθρωπιστική βοήθεια των ΗΠΑ 23/02 18:15
  • Βενεζουέλα: Τέσσερις στρατιώτες αυτομόλησαν στην Κολομβία 23/02 16:57

Σκηνικό έντασης στη Βενεζουέλα κατά την προσπάθεια άφιξης των πρώτων φορτηγών με ανθρωπιστική βοήθεια.

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις σε πόλη κοντά στα σύνορα με τη Βραζιλία, σύμφωνα με νοσοκομειακή πηγή.

Παράλληλα, ένα φορτηγό που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια πυρπολήθηκε στα σύνορα της Κολομβίας με τη Βενεζουέλα, όταν οι στρατιωτικές κι αστυνομικές δυνάμεις της Βενεζουέλας επενέβησαν για να εμποδίσουν την πορεία της φάλαγγας, κατήγγειλε η βουλευτής της αντιπολίτευσης Γκάμπι Αρεγιάνο.

«Οι άνθρωποι προστατεύουν το φορτίο του πρώτου φορτηγού και φροντίζουν για την ανθρωπιστική βοήθεια που ο Μαδούρο, ο δικτάτορας, ζήτησε να καεί» δήλωσε στους δημοσιογράφους η Γκάμπι Αρεγιάνο, που βρισκόταν κοντά στη γέφυρα Σανταντέρ, ανάμεσα στη Κολομβία και τη Βενεζουέλα, όπου ξέσπασαν συγκρούσεις.

Ο Μαδούρο διέκοψε διπλωματικές σχέσεις με την Κολομβία

Τηλεοπτικά δίκτυα της Βενεζουέλας μετέδωσαν εικόνες από το φλεγόμενο φορτηγό, αλλά και από το πλήθος που άρχισε να ξεφορτώνει κιβώτια με ανθρωπιστική βοήθεια από δεύτερο φορτηγό στο ίδιο σημείο.

Δυνάμεις ασφαλείας πιστές στον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο έκαναν χρήση δακρυγόνων και σφαιρών από καουτσούκ, για να εμποδίσουν εθελοντές της αντιπολίτευσης να μεταφέρουν την ανθρωπιστική βοήθεια στη Βενεζουέλα.

Όπως έγινε γνωστό απόψε, ο Μαδούρο ανακοίνωσε ότι διέρρηξε τις σχέσεις της χώρας του με την Κολομβία κι απελαύνει το προσωπικό της κολομβιανής πρεσβείας.

«Αποφάσισα να διακόψω τις πολιτικές και διπλωματικές σχέσεις με τη φασιστική κυβέρνηση της Κολομβίας. Ο πρεσβευτής και οι πρόξενοί της έχουν 24 ώρες για να εγκαταλείψουν τη Βενεζουέλα. Έξω, ολιγάρχες!» είπε σε συγκέντρωση οπαδών του στο Καράκας.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters, AFP


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Καταργεί το ελεύθερο εμπόριο με την Τουρκία το Ισραήλ

Απάντηση στο εμπάργκο του Ερντογάν - Μεταδίδει ο Μανώλης Κωστίδης Το Ισραήλ καταργεί το ελεύθερο …