Αύξηση των υπερωριών εργαζομένων σε δήμους που επλήγησαν από πλημμύρες και πυρκαγιές

Αύξηση των υπερωριών εργαζομένων σε δήμους που επλήγησαν από πλημμύρες και πυρκαγιές

Aύξηση του κατ' εξάμηνο ανώτατου ορίου που ισχύει για τις υπερωρίες των εργαζομένων των δήμων που επλήγησαν από τις φονικές πλημμύρες και τις πυρκαγιές στην Αττική περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή.

Το υπουργείο Εσωτερικών οδηγήθηκε σε αυτή τη διάταξη διότι οι δήμοι Μάνδρας - Ειδυλλίας, Μεγαρέων, Ελευσίνας, Ραφήνας - Πικερμίου και Μαραθώνα, εμπλεκόμενοι Δήμοι, ενημέρωσαν με σχετικά υπομνήματά τους, ότι εξαντλήθηκε το εξάμηνο πλαφόν των 120 ωρών υπερωριακής απασχόλησης που ισχύει ανά υπάλληλο, ενώ εξακολουθούν να εργάζονται υπερωριακά για αντιμετώπιση των συνεπειών της καταστροφής.

Έτσι, το όριο αυξάνεται κατά 40 ώρες για απογευματινή υπερωριακή εργασία και κατά 20 ώρες για υπερωριακή εργασία τις Κυριακές και εξαιρέσιμες ημέρες, δηλαδή 60 ώρες συνολικά ανά εξάμηνο.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τον άνδρα που συμμετείχε στο επεισόδιο με την Κωνσταντοπούλου στα δικαστήρια του Βόλου

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, με αφορμή επεισόδιο που σημειώθηκε μεταξύ της συνηγόρου πολιτών του …