Υπ. Εργασίας για τριετίες: Ο ΣΕΒ αναπολεί την περίοδο 2010-2014

Υπ. Εργασίας για τριετίες: Ο ΣΕΒ αναπολεί την περίοδο 2010-2014

Την επιθυμία του για κατάργηση των διαμορφωμένων τριετιών και για μειώσεις μισθών σε όσους αμείβονται με τον κατώτατο μισθό και το κατώτατο ημερομίσθιο εξέφρασε στη σημερινή του επιστολή προς το Υπουργείο Εργασίας ο ΣΕΒ, προκαλώντας ακόμα μία φορά τους εργαζόμενους της χώρας"υπογραμμίζει σε ανακοίνωση του το Υπουργείο Εργασίας απαντώντας στον ΣΕΒ.

Όπως αναφέρει το Υπουργείο Εργασίας το τι ισχύει έχει καταστεί ξεκάθαρο από το Υπουργείο Εργασίας τόσο με την Υπουργική Απόφαση της κ. Αχτσιόγλου, για την αύξηση του κατώτατου και την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού, όσο και με τη σχετική εγκύκλιο για την εφαρμογή της αύξησης και τις τριετίες.

Καταλήγοντας ότι όπως φαίνεται ότι «ο ΣΕΒ αναπολεί την περίοδο 2010-2014, τότε που οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ έκαναν νόμους τις επιθυμίες του. Όμως οι εποχές έχουν αλλάξει. Του συστήνουμε ταχεία προσαρμογή στην πραγματικότητα. Η ενίσχυση του εισοδήματος και της θέσης του κόσμου της εργασίας είναι πλέον νόμοι του κράτους και αδιαπραγμάτευτες επιλογές για τη σημερινή κυβέρνηση».

Διαβάστε επίσης: Ενστάσεις του ΣΕΒ για τις τριετίες


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Αύξηση του παγκόσμιου ΑΕΠ κατά 7% σε μία 10ετία λόγω επενδύσεων στην AI βλέπει ο ΟΟΣΑ

Έρευνες εκτιμούν ότι η παγκόσμια αγορά της ΑΙ, που περιλαμβάνει το hardware, το software και …