Βραζιλία: Άδεια στον Λούλα για να παραβρεθεί στην κηδεία του εγγονού του

Άδεια στον πρώην πρόεδρο της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα, ο οποίος εκτίει ποινή κάθειρξης μετά την καταδίκη του για υπόθεση διαφθοράς, έδωσαν οι δικαστικές αρχές, προκειμένου να παρευρεθεί στην κηδεία του 7χρονου εγγονού του, ο οποίος πέθανε από μηνιγγίτιδα.

Ο 73χρονος Λούλα, ιστορικός ηγέτης του κεντροαριστερού Κόμματος Εργαζομένων, διετέλεσε πρόεδρος της Βραζιλίας την περίοδο 2003-2010 και παραμένει έγκλειστος σε φυλακή στην πόλη Κουριτσίμπα από τον Απρίλιο.

Η φυλάκιση του Λούλα, που τόσο ο ίδιος όσο και οι υποστηρικτές του καταγγέλλουν ότι ακολούθησε μια δίκη με πολιτικά κίνητρα, δεν του επέτρεψε να συμμετάσχει στις προεδρικές εκλογές του Οκτωβρίου, τις οποίες κέρδισε ο υποψήφιος της άκρας δεξιάς Ζαΐχ Μπολσονάρου.

naftemporiki με πληροφορίες από ΑΜΠΕ


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Αυγενάκης: Ερευα και για 1.000 περιπτώσεις παράνομων ενισχύσεων

Υπογράμμισε ότι όλες οι περιπτώσεις παράνομων ενισχύσεων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ που εντοπίσθηκαν από τις διωκτικές …