Οδοντιατρική Σχολή ΕΚΠΑ: 44η στις 500 καλύτερες παγκοσμίως

Μια πολύ μεγάλη διάκριση για την Οδοντιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών επιφύλασσε η δημοσίευση των αποτελεσμάτων της παγκόσμιας κατάταξης Πανεπιστημίων του Οργανισμού QS (Quacquarelli Symonds).Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, η Οδοντιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ, κατατάσσεται στην 44η θέση παγκοσμίως μεταξύ των 500 καλύτερων Οδοντιατρικών Σχολών του κόσμου.

Η σημασία της συγκεκριμένης επιτυχίας αναδεικνύεται ακόμη περισσότερο από το γεγονός ότι για πρώτη φορά η Οδοντιατρική Σχολή εισέρχεται στις 50 καλύτερες σχολές Οδοντιατρικής παγκοσμίως. Οι κατατάξεις της QS χρησιμοποιούν δεδομένα ειδικών γνωμοδοτών (peer reviews) που συλλέγονται από μεγάλο αριθμό ερευνητών, ακαδημαϊκών και εργοδοτών. Επίσης, λαμβάνουν υπόψη τον αριθμό ετεροαναφορών αναφορών και την επιδραστικότητα του δημοσιευμένου έργου των καθηγητών και ερευνητών κάθε Σχολής ή Τμήματος.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Οδοντιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ επιτυγχάνει μια τέτοια υψηλή διάκριση. Στην πρόσφατη κατάταξη των επιμέρους ακαδημαϊκών πεδίων και τομέων του φορέα Academic Ranking of World Universities (ARWU), γνωστού ως λίστα της Σαγκάης, η Οδοντιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ κατέλαβε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τη θέση 76-100για το 2018 παγκοσμίως, ευρισκόμενη κατά συνέπεια στις 100 καλύτερες σχολές παγκοσμίως.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Δίκτυο: Ο ίσκιος του Τραμπ στις ευρωεκλογές του 2024

Μία συνοπτική προσέγγιση των πολιτικών τις οποίες θα επηρεάσει η εκλογή Τράμπ κάνει το Δίκτυο …