Σούπερ ποντίκια που μπορούν να βλέπουν στο σκοτάδι

Shutterstock.com

Μία τεχνική που θα μπορούσε να δώσει στους ανθρώπους την δυνατότητα να βλέπουν καθαρά στο σκοτάδι αναπτύσσουν οι επιστήμονες σε ΗΠΑ και Κίνα.
Η τεχνική περιλαμβάνει την έγχυση των ματιών με σωματίδια που λειτουργούν σαν μικροσκοπικές κεραίες που παίρνουν το υπέρυθρο φως, δηλαδή τα μήκη κύματος που είναι αόρατα στον άνθρωπο και άλλα θηλαστικά και το μετατρέπουν σε ορατό μήκος κύματος. Τα θηλαστικά μπορούν να δουν τα μήκη κύματος ενός μόνο τμήματος του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος και η νέα τεχνική ελπίζει ότι θα διευρύνει αυτό το τμήμα.
Οι ενέσεις με τα μικροσωματίδια δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ακόμη στους ανθρώπους. Τα πειράματα, όμως, σε ποντίκια έδειξαν ότι οι ενέσεις τους δίνουν την ικανότητα να βλέπουν το υπέρυθρο φως χωρίς να παρεμβαίνουν με την αντίληψη του φωτός στο σύνηθες τμήμα του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος. Το αποτέλεσμα των ενέσεων ήταν εμφανές την ημέρα αλλά και την νύχτα και διήρκησε αρκετές εβδομάδες. Τα τρωκτικά δεν παρουσίασαν κανένα πρόβλημα αφού πέρασε η επίδραση των ενέσεων.
Ο χημικός της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου της Μασσαχουσέτης, Γκανγκ Χαν, ο οποίος συνυπογράφει την έρευνα, ανέφερε ότι η τεχνική θα μπορούσε να οδηγήσει σε καλύτερη κατανόησης της οπτικής αντίληψης και σε νέους τρόπους αντιμετώπισης της αχρωματοψίας. Μάλιστα αποκάλυψε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC, ότι η τεχνική μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και για την δημιουργία «σούπερ σκύλων» που θα μπορούσαν ευκολότερα να συλλάβουν παραβάτες και εγκληματίες μέσα στο σκοτάδι.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Φορολοταρία ΑΑΔΕ. Κλήρωση Μαιου 2024

Φορολοταρία ΑΑΔΕ. Κλήρωση Μαΐου 2024 της φορολοταρίας με κέρδος έως 50.000 ευρώ   Τις τελευταίες …