Αμερικανοί εμπειρογνώμονες: «Λειτουργικές» και πάλι οι εγκαταστάσεις εκτόξευσης πυραύλων στη Β. Κορέα

«Λειτουργικό» είναι και πάλι το πεδίο εκτόξευσης πυραύλων στο Σόχε, το οποίο πρόσφατα είχε καταστρέψει η Βόρεια Κορέα, σύμφωνα με Αμερικανούς εμπειρογνώμονες, τους οποίους επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο.

Βασιζόμενα σε νέες εικόνες που ελήφθησαν χθες μέσω δορυφόρων, δύο think tanks στην Ουάσιγκτον, το Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών (CSIS) και το 38 North, επιβεβαιώνουν ότι οι εγκαταστάσεις του Σόχε «επανήλθαν στο κανονικό καθεστώς λειτουργίας τους».

Για «ενδείξεις» ότι οι αρχές της Βόρειας Κορέας προχωρούν στην ανακατασκευή μιας εγκατάστασης εκτόξευσης πυραύλων που είχαν καταστρέψει πρόσφατα, έκανε επίσης λόγο το νοτιοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων Yonhap επικαλούμενο την υπηρεσία πληροφοριών στη Σεούλ.

Παράλληλα, η νοτιοκορεάτικη εφημερίδα JoongAng Ilbo μετέδωσε ότι η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών της Νότιας Κορέας κατέγραψε κινήσεις οχημάτων ανεφοδιασμού προς τις εγκαταστάσεις πυραυλικής έρευνας της Βόρειας Κορέας στη Σανουμντόνγκ.

Η εξέλιξη έχει προκαλέσει την ανησυχία της Σεούλ και της Ουάσιγκτον, καθώς καταγράφεται λίγες ημέρες μετά τη δεύτερη συνάντηση κορυφής του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν στο Ανόι, που τερματίστηκε πρόωρα χωρίς να υπάρξει συμφωνία. Ο Κιμ είχε υποσχεθεί ότι η εγκατάσταση στη Σόχε θα καταστρεφόταν κατά την πρώτη σύνοδο κορυφής, τη 12η Ιουνίου στη Σιγκαπούρη, όπως και έγινε.

Σε δηλώσεις του την Τετάρτη, ο κ. Τραμπ σχολίασε πως «θα ένιωθα μεγάλη απογοήτευση εάν αυτό συνέβαινε», αναφερόμενος στις ενδείξεις ανακατασκευής της εγκατάστασης πυραύλων.

naftemporiki.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΠΑΣΟΚ: Νέα πρόκληση της Τουρκίας, που η κυβέρνηση κάνει ότι δεν βλέπει

 Το ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι ο διάλογος με την Τουρκία δεν μπορεί να γίνεται στο κενό …