Απίθανο το πράσινο φως για την δόση στο Eurogroup της Δευτέρας

AP Photo/Francisco Seco

Η Ελλάδα δεν έχει υλοποιήσει ακόμα τα προαπαιτούμενα που προέβλεπε ο δεύτερος μετα-Μνημονιακός έλεγχος από τους θεσμούς και συνεπώς η εκταμίευση της δόσης ύψους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ στο Eurogroup της Δευτέρας δεν είναι ιδιαίτερα πιθανή, δήλωσε σήμερα ευρωπαίος αξιωματούχος, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τις Βρυξέλλες.
Η αρνητική πρόβλεψη έρχεται λίγες ημέρες μετά την σχετική έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στα τέλη Φεβρουαρίου, η οποία καταλόγιζε στην Ελλάδα καθυστερήσεις. Ακολούθησε το Euro-working Group όπου οι εταίροι έδωσαν στην χώρα μας προθεσμία έως τις 11 Μαρτίου ώστε να τακτοποιήσει τις εκκρεμότητες.
Η δόση, που προέρχεται από τα ελληνικά ομόλογα που διακρατούν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ευρωσύστημα, δεν είναι απολύτως απαραίτητη για την Ελλάδα, καθώς η χώρα μας έχει συγκροτήσει το δημοσιονομικό «μαξιλαράκι» και έχει ολοκληρώσει δύο πετυχημένες εκδόσεις ομολόγων το τελευταίο δίμηνο.
Ωστόσο, τυχόν μη εκταμίευση στέλνει σινιάλο στις αγορές πως η ελληνική κυβέρνηση έχει επιβραδύνει τον ρυθμό υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΠΑΣΟΚ: Νέα πρόκληση της Τουρκίας, που η κυβέρνηση κάνει ότι δεν βλέπει

 Το ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι ο διάλογος με την Τουρκία δεν μπορεί να γίνεται στο κενό …