Στα 60,40 ευρώ κατά μέσο όρο θα φτάσει το κόστος του φετινού καλαθιού για το τραπέζι της Σαρακοστής, σύμφωνα με έρευνα της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή.
Σε σχέση με το προηγούμενο έτος η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή εκτίμησε ότι θα παρατηρηθεί αύξηση κατά 7,79% στο κόστος του καλαθιού. Η αύξηση αυτή οφείλεται κυρίως στην αύξηση των τιμών των οπωρολαχανικών (ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το ξερό κρεμμύδι παρουσιάζει αύξηση 98,25%, η πατάτα 48,61%, οι τομάτες 20,56 %, το λάχανο 50%). Οι τιμές της λαγάνας αφορούν εκτιμήσεις και όχι πραγματικές τιμές.
Οι κατεψυγμένες γαρίδες παρουσιάζουν επίσης μία αύξηση της τάξης του 17%. Στο είδος αυτό όμως, υπάρχει μεγάλη διαφοροποίηση των τιμών (μεγέθη, προέλευση κλπ) και οι καταναλωτές έχουν δυνατότητα φθηνότερης επιλογής. Στα ίδια επίπεδα κυμαίνεται η τιμή του χαλβά.
Η έρευνα διεξήχθη στα πλαίσια των τακτικών τιμοληψιών του Τμήματος Παρατηρητηρίου Τιμών την περίοδο από 25/2/2019 έως 6/3/2019 και επικεντρώθηκε σε συγκεκριμένα βασικά προϊόντα.
Οι τιμοληψίες διενεργήθηκαν σε καταστήματα πώλησης τροφίμων (κεντρικές αγορές λιανικής, σούπερ μάρκετ και λαϊκές αγορές) της Περιφέρειας Αττικής. Οι αναγραφόμενες τιμές ανάγονται στις αντίστοιχες μονάδες μέτρησης.
«Φωτιά» οι τιμές για το σαρακοστιανό τραπέζι: Στα 60,40 ευρώ το κόστος
Σχόλια
To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.