Προειδοποίηση από την Cosmote: Πώς απατεώνες προσπαθούν να κλέψουν προσωπικά στοιχεία και κωδικούς πρόσβασης

Προειδοποίηση από την Cosmote: Πώς απατεώνες προσπαθούν να κλέψουν προσωπικά στοιχεία και κωδικούς πρόσβασης

Η Cosmote προειδοποιεί τους συνδρομητές της ότι κάποιοι απατεώνες προσποιούμενοι πως είναι υπάλληλοι της εταιρείας προσπαθούν να αποσπάσουν προσωπικά στοιχεία και κωδικούς πρόσβασης.

Πιο συγκεκριμένα, απατεώνες τηλεφωνούν σε πελάτες της COSMOTE και, προσποιούμενοι τους εργαζόμενους του οργανισμού, με πρόφαση τη διενέργεια ελέγχου στο router ή το e-mail τους, ζητούν προσωπικά στοιχεία (π.χ. ΑΦΜ) και κωδικούς πρόσβασης.

Η επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας για το θέμα:

«Ενημερώνουμε τους συνδρομητές μας ότι άγνωστοι, προσποιούμενοι ότι είναι εργαζόμενοι του ΟΤΕ πραγματοποιούν κλήσεις σε τηλέφωνα πελατών COSMOTE, και με πρόφαση τη διενέργεια ελέγχου στο router ή το e-mail τους, ζητούν προσωπικά στοιχεία (πχ ΑΦΜ) και κωδικούς πρόσβασης.

Συμβουλεύουμε τους συνδρομητές μας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Η COSMOTE σε καμία περίπτωση δεν ζητά, στην τηλεφωνική επικοινωνία με τους πελάτες της, τους προσωπικούς τους κωδικούς πρόσβασης σε συστήματα ή υπηρεσίες.

Αν θεωρείτε ότι έχετε πέσει θύμα σχετικής απόπειρας εξαπάτησης, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε άμεσα με την υπηρεσία εξυπηρέτησης πελατών, στο 13888».


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Συνταξιούχοι: Ποιοι μη μισθωτοί εξαιρούνται από την καταβολή πόρου για ΕΦΚΑ

Τι ισχύει για κάθε περίπτωση - Αναλυτικός κατάλογος με ερωτήσεις και απαντήσεις Του Χρυσόστομου Τσούφη …