Η Μυρσίνη Ζορμπά, φέρεται να πρότεινε ανταλλαγή του «Δρομέα» της Αθήνας με άγαλμα από τα Σκόπια

Η Μυρσίνη Ζορμπά, φέρεται να πρότεινε ανταλλαγή του «Δρομέα» της Αθήνας με άγαλμα από τα Σκόπια

Αίσθηση προκαλεί η πληροφορία που θέλει την υπουργό Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά να πρότεινε ανταλλαγή του γνωστού γλυπτού του Κώστα Βαρώτσου, «Δρομέας», με άγαλμα από την κεντρική πλατεία των Σκοπίων.

Συγκεριμένα, σύμφωνα με ανάρτηση της δημοσιογράφου Εύης Κυριακοπούλου, η κα Ζορμπά φέρεται να πρότεινε ο «Δρομέας» που βρίσκεται μπροστά από το Χίλτον στην Αθήνα να μεταφερθεί στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων και στη θέση του να τοποθετηθεί ένα άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου από τη γειτονική χώρα .

Όπως ήδη αναφέρθηκε, την πληροφορία αυτή αποκάλυψε με ανάρτησή της η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Εύη Κυριακοπούλου. Ωστόσο η εφημερίδα Μακεδονία επιβεβαιώνει την παραπάνω πληροφορία μετά από επικοινωνία με τον γλύπτη του «Δρομέα» Κώστα Βαρώτσο.

Ο Κώστας Βαρώτσος μιλώντας στο makthes.gr φέρεται να επιβεβαίωσε την είδηση για την πρόταση, αναφέροντας πως «ο,τι είχα να πω, το είπα στην ίδια την υπουργό» και δεν σχολίασε περαιτέρω.

Σύμφωνα μάλιστα με τις ίδιες πληροφορίες, η συνάντηση της υπουργού Πολιτισμού με τον διεθνούς φήμης γλύπτη έγινε πριν λίγες ημέρεςμε την κα Ζορμπά να αναλύειστον ίδιο την ιδέα, στο πλαίσιο της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Η είδηση έγινε γνωστή αρχικά από δημοσίευση της δημοσιογράφου Εύης Κυριακοπούλου καθώς ο κ. Βαρώτσος δεν έκανε καμία δημόσια τοποθέτηση για το θέμα και δεν γνωρίζει πως διέρρευσε η πληροφορία.

Στην ανάρτησή της η Εύη Κυριακοπούλου ανέφερε τα εξής: "Απίστευτο και όμως εντελώς .....απίστευτο:

Η υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά ,σκέφτηκε και πρότεινε ,την μεταφορά του Δρομέα ,του θρυλικού πλέον γλυπτού του Κώστα Βαρώτσου ,σε μία άλλη θέση.

Για την ιστορία λοιπόν θυμίζουμε ότι η διαδρομή του Δρομέα ,ξεκίνησε από την πλατεία Ομονοίας για να καταλήξει στην τωρινή του θέση μπροστά από το Χίλτον.

Η πλατεία λοιπόν που προτείνει τώρα η υπουργός ,είναι λίγο πιο μακριά. Συγκεκριμένα είναι στα .....ΣΚΟΠΙΑ!Η πρόταση της κ Ζορμπά ,είναι λοιπόν να στείλουμε δώρο τον Δρομέα μας στα Σκόπια και εκείνοι να μας δώσουν αντάλλαγμα έναν Μέγα Αλέξανδρο που να τοποθετήσουμε στην θέση του.Η είδηση όσο απίστευτη και αν ακούγεται είναι πέρα για πέρα αληθινή και δέχεται καμιά αμφισβήτηση....Μήπως όσο είναι καιρός ,να γίνουμε όλοι .....Δρομείς;"


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Τέμπη: Προανακριτική ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Για τους Χρήστο Τριαντόπουλο, Μιχάλη Παπαδόπουλο, Θάνο Πλεύρη και Ζωή Ράπτη σχετικά με το "μπάζωμα …