ΟΑΕΔ: Εγγραφή Παρόχων στο πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων στην Ελευσίνα

ΟΑΕΔ: Εγγραφή Παρόχων στο πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων στην Ελευσίνα

ΟΑΕΔ: Ξεκίνησε από σήμερα η υποβολή αιτήσεων για την εγγραφή των Παρόχων στο Μητρώο των Παρόχων Κατάρτισης για την υλοποίηση της ∆ράσης «Πιλοτικό πρόγραµµα υλοποίησης ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης ανοιχτού τύπου µε βάση τα χαρακτηριστικά και τις ανάγκες των εγγεγραµµένων ανέργων του ΚΠΑ2 Ελευσίνας, ηλικίας 45 ετών και άνω, µε τουλάχιστον έξι µήνες ανεργίας.

Ειδικότερα καλούνται οι Πάροχοι Κατάρτισης της περιοχής του ΚΠΑ Ελευσίνας και των όµορων δήµων που επιθυµούν να συµµετέχουν, να εγγραφούν στο Μητρώο Παρόχων στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.voucher.gov.gr.

Αντικείµενο της ∆ράσης αποτελεί η παροχή υπηρεσιών συνεχιζόµενης επαγγελµατικής κατάρτισης σε ανέργους ηλικίας 45 ετών και άνω, εγγεγραµµένων στο µητρώο ανέργων του ΚΠΑ2 Ελευσίνας επί τουλάχιστον 6 µήνες και κατοίκων των ∆ήµων Ελευσίνας, Ασπροπύργου και Μάνδρας βάσει των καταχωρηµένων στοιχείων επικοινωνίας τους στο µητρώο του Οργανισµού. Οι παρεχόµενες υπηρεσίες περιλαµβάνουν, ανάλογα µε τις ανάγκες των ανέργων, κατάρτιση σε βασικές, οριζόντιες και κάθετες δεξιότητες, καθώς επίσης και πρακτική άσκηση.

Ειδικότερα, το Πρόγραµµα θα περιλαµβάνει δράσεις επαγγελµατικής κατάρτισης, συνολικής διάρκειας µέχρι 600 ωρών:

• Για αναβάθµιση των οριζόντιων ή/και των τεχνικών δεξιοτήτων µε σκοπό τη βελτίωση τηςαπόδοσης ή/και την εξειδίκευση στο επάγγελµα/ειδικότητα που ασκούν
• Για απόκτηση Ολοκληρωµένων τεχνικών δεξιοτήτων για απόκτηση νέου επαγγέλµατος/ειδικότητας, καθώς και δράσεις επαγγελµατικής κατάρτισης συνολικής διάρκειας 120 ωρών:
• Για αναβάθµιση των Βασικών ∆εξιοτήτων τους (γλωσσικές, γνώσεις Η/Υ, αριθµητικές δεξιότητες)

Οι ενέργειες επαγγελµατικής κατάρτισης συνδυάζονται µε πρακτική άσκηση διάρκειας πέντε (5) µηνών. Επίσης, προβλέπεται πιστοποίηση των αποκτηθεισών γνώσεων και δεξιοτήτων, όπου υπάρξουν σχετικά σχήµατα πιστοποίησης.

Τα αντικείµενα κατάρτισης:

1) οι οριζόντιες δεξιότητες θα αφορούν σε αναβάθµιση των γνώσεων τους σε γλώσσα, χρήση Η/Υ, Υγιεινή καιΑσφάλεια – µε εξειδίκευση στο επάγγελµα/ειδικότητα.

2) οι τις τεχνικές δεξιότητες, θα αφορούν σε συγκεκριµένες θεµατικές ενότητες, που αντιστοιχούν σε δεξιότητεςστις οποίες υπολείπονται, σε σχέση µε το επάγγελµα/ειδικότητα που ασκούν.

3) όταν πρόκειται για ειδίκευση σε νέο επάγγελµα/ειδικότητα τότε θα καταρτίζονται για την απόκτηση τουσυνόλου των τεχνικών και οριζόντιων δεξιοτήτων που απαιτεί το επάγγελµα/ειδικότητα.

4) σε περίπτωση που διαγνωσθεί ότι το µαθησιακό τους επίπεδο υστερεί σε ότι αφορά στις βασικές δεξιότητες(γλώσσα, χρήση Η/Υ και αριθµητικές), θα προηγείται της τεχνικής κατάρτισης πρόγραµµα για την αναβάθµισητων βασικών δεξιοτήτων τους, από ΚΕΚ του ΟΑΕ∆.

Όσον αφορά την εκπαίδευση στις δεξιότητες προσωπικότητας, επικοινωνία, κριτική σκέψη, ικανότηταπροσαρµογής, οµαδική δουλειά, οργάνωση, διαχείριση χρόνου κ.λ.π. θα αναρτηθεί οδηγία προς τουςΠαρόχους Κατάρτισης για τον τρόπο που θα ενσωµατωθεί στην εκπαιδευτική µεθοδολογία που θαακολουθήσουν κατά τη διάρκεια υλοποίησης όλων των προγραµµάτων κατάρτισης.

Τα επαγγέλµατα/ειδικότητες στα οποία θα καταρτίζονται οι ωφελούµενοι, προσδιορίσθηκαν µε βάση:

1) τις επαγγελµατικές ειδικότητες της οµάδας στόχου και τις ατοµικές ανάγκες των ανέργων

2) τις ανάγκες των επιχειρήσεων σε εργατικό δυναµικό, σε συγκεκριµένες επαγγελµατικές ειδικότητες καιδεξιότητες. Για την ανίχνευση των αναγκών των επιχειρήσεων α) αξιοποιήθηκαν όλες οι διαθέσιµες πηγές στατιστικών στοιχείων (ΟΑΕ∆-ΕΙΕΑ∆) β) διεξείχθει πρωτογενής έρευνα σε δείγµα επιχειρήσεων, εγκατεστηµένων στην περιοχή των τριών ∆ήµων γ) έγινε διαβούλευση µε τους επιχειρηµατικούς φορείς εκπροσώπησης των επιχειρήσεων.

Οι ασφαλιστικές εισφορές, που αντιστοιχούν στο εκπαιδευτικό επίδοµα το οποίο θα λάβει ο καταρτιζόµενος για τη συµµετοχή του στο πρόγραµµα κατάρτισης βαρύνουν τον Πάροχο Κατάρτισης. Τα προγράµµατα κατάρτισης θα υλοποιηθούν από παρόχους κατάρτισης που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον και θα εγγραφούν στο Μητρώο Παρόχων, σύµφωνα µε τους όρους της πρόσκλησης .

Οι πάροχοι που θα εγγραφούν στο Μητρώο Παρόχων αναλαµβάνουν την υποχρέωση να καταρτίσουν τουςωφελούµενους στα προγράµµατα κατάρτισης για τα οποία θα δηλώσουν διαθεσιµότητα σύµφωνα µε τουςόρους της παρούσας. Το Μητρώο θα παραµείνει ανοικτό καθ’ όλη την διάρκεια της δράσης.

οαεδ επαγγελματα


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μπελέρης: Καθαιρέθηκε από δήμαρχος Χειμάρρας

Ο Φρέντης Μπελέρης έχει προθεσμία 30 ημερών για να αποφασίσει αν θα ασκήσει έφεση κατά …