Τσίπρας: Κάποιοι έπαιξαν φτηνά αντιπολιτεύτικά παιχνίδια με το Σύνταγμα

Αιχμές κατά της αντιπολίτευσης για τη στάση της σε ό,τι αφορά τη συνταγματική αναθεώρηση άφησε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής.
«Κάποιοι επέλεξαν να παίξουν φτηνά αντιπολιτευτικά παιχνίδια με το Σύνταγμα» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας για ολοκλήρωση της πρώτης φάσης μιας κορυφαίας κοινοβουλευτικής διαδικασίας που άρχισε με πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο πρωθυπουργός, αντέκρουσε τις επικρίσεις του κ. Μητσοτάκη, λέγοντας ότι δόθηκε επαρκής χρόνος για συζήτηση.
Όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός, «η Συνταγματική Αναθεώρηση είναι κρίσιμη ειδικά τώρα που η χώρα μας εξέρχεται από μια ιδιότυπη κατάσταση που επιβλήθηκε μετά την χρεοκοπία του 2010».
Σήμερα, ανέφερε ο κ. Τσίπρας, έχουμε τη δυνατότητα να σκεφτούμε πάνω στα λαϊκά αιτήματα που αναδύθηκαν μέσα από την πρωτοφανή κρίση του πολιτικού μας συστήματος.
Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, βρισκόμαστε σε μια εποχή που ο κοινοβουλευτισμός αλλά και η δημοκρατική αρχή «δέχονται διαρκώς πιέσεις από πολλαπλά κέντρα» από τις αγορές χρήματος, από τις εντολές και τις παρεμβάσεις των κεντρικών τραπεζών, από όργανα που αγνοούν συνήθως την λαϊκή ετυμηγορία.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΥΠΕΘΟ: Για πρώτη φορά με ελάχιστο τίμημα και ηλεκτρονικές δημοπρασίες οι παραχωρήσεις αιγιαλών

Για τις παραχωρήσεις που θα γίνουν ώς τις 31 Δεκεμβρίου 2025 έχει τεθεί μία ακόμη …