ΟΑΕΔ: Τι γίνεται με την ιατροφαρμακευτική κάλυψη των ανέργων

ΟΑΕΔ: Τι γίνεται με την ιατροφαρμακευτική κάλυψη των ανέργων

ΕΦΚΑ: Παρατείνεται η ισχύς των 50 ενσήμων για ασφαλιστική κάλυψη μισθωτών και μη μισθωτών ασφαλισμένων του ΕΦΚΑ και των ανέργων του ΟΑΕΔ, καταργώντας το μέτρο αύξησης των 50 ενσήμων σε 75.

Με ''ταβάνι'' τα 50 ένσημα θα μπορούν οι εργαζόμενοι να καλύπτονται και για το 2019, σύμφωνα με ενημερωτική εγκύκλιο που εξέδωσε ο ΕΦΚΑ.

Όπως σημειώνει ο φορέας, για την περίοδο από 1/3/2019 έως 29/2/2020, έχει ήδη συνταχθεί και προωθείται διάταξη νόμου που θα περιλαμβάνει και τις ρυθμίσεις για ανέργους του ΟΑΕΔ, με την οποία προβλέπεται ότι:

Στους ανέργους ηλικίας άνω των 29 και έως 55 ετών, που έχουν κάνει χρήση των διατάξεων της παρ. 4 του άρθρου 5 του ν.2768/1999 (Α’273) όπως έχουν τροποποιηθεί και ισχύουν, η ασφαλιστική κάλυψη για παροχές ασθένειας σε είδος παρατείνεται έως την 29η Φεβρουαρίου 2020.

Στους μισθωτούς ασφαλισμένους στον ΕΦΚΑ, χορηγείται ασφαλιστική ικανότητα με την συμπλήρωση τουλάχιστον 50 ημερών ασφάλισης, είτε κατά το 2018, είτε κατά το τελευταίο δωδεκάμηνο πριν την ημερομηνία προσέλευσης ή επέλευσης του ασφαλιστικού κινδύνου.

Στους μη μισθωτούς ασφαλισμένους του ΕΦΚΑ χορηγείται ασφαλιστική ικανότητα με τη συμπλήρωση τουλάχιστον 2 μήνες ασφάλισης κατά το 2018, ή κατά το τελευταίο δωδεκάμηνο πριν την ημερομηνία προσέλευσης ή επέλευσης του ασφαλιστικού κινδύνου και εφόσον έχουν καταβάλλει τις ελάχιστες ασφαλιστικές εισφορές που προβλέπονται ή σε περίπτωση ύπαρξης οφειλής, αυτή έχει εξοφληθεί ή ρυθμιστεί και τηρείται η εξόφληση των δόσεων.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Συνομιλίες Ελλάδας - Τουρκίας: Καλό κλίμα, καλή διάθεση και από τις δύο πλευρές στον 6ο γύρο

Λίγες μόνο εβδομάδες πριν από την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Τουρκία - Τι …