Μόνιμες προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ ζητά η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων

Μόνιμες προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ ζητά η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων με ανακοίνωσή της επισημαίνει την ανάγκη άμεσης κάλυψης των κενών οργανικών θέσεων των δικαστικών υπαλλήλων. Μάλιστα, κάνει λόγο για ανάγκη προσλήψεων 420 υπαλλήλων μέσω ΑΣΕΠ.

Στην ανακοίνωσή της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων αναφέρεται ότι το πρόβλημα με τα κενά σε οργανικές θέσεις δικαστικών υπαλλήλων είναι ιδιαίτερα οξυμμένο.

«Κοινοποιήθηκε σήμερα στην Ένωση το υπ’ αριθμό πρωτ. 10/15-3-2019 έγγραφο του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας, στο οποίο περιγράφεται το ιδιαίτερα οξυμμένο πρόβλημα με τα κενά σε οργανικές θέσεις δικαστικών υπαλλήλων. Ειδικότερα επισημαίνεται ότι οι κενές οργανικές θέσεις στο Πρωτοδικείο Αθηνών ανέρχονται σε 240, στην Εισαγγελία Εφετών σε 15, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών σε 58, στο Ειρηνοδικείο Αθηνών σε 50 και στο Εφετείο Αθηνών σε 57.

Η εντατικοποίηση της εργασίας των δικαστικών υπαλλήλων -ιδιαίτερα στο Εφετείο Αθηνών- έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο ώστε συμμετέχουν ακόμα και σε 17 ποινικές συνεδριάσεις μηνιαίως με συνέπεια να υποχρεώνονται να εργάζονται πέραν του ωραρίου τους για την καθαρογραφή των πρακτικών.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων θεωρεί ότι η ορθή απονομή της Δικαιοσύνης δεν αποτελεί ευχολόγιο, αλλά πραγματώνεται με εκείνους τους υλικούς όρους που διασφαλίζουν επαρκή στελέχωση της γραμματείας και κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες. Πρώτο και αναγκαίο βήμα στην κατεύθυνση αυτή είναι η άμεση πρόσληψη γραμματέων που θα καλύπτουν τις υφιστάμενες κενές οργανικές θέσεις» αναφέρει η ανακοίνωση.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΤΑΙΠΕΔ: Άνοιξε διαγωνισμός για την αξιοποίηση του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Βασιλίτσας

Ο προτιμητέος επενδυτής θα αναλάβει για τουλάχιστον 25 χρόνια το δικαίωμα χρήσης, λειτουργίας, διαχείρισης και …