Γ. Χατζηνάσιος και Α. Κανελλίδου: μιλούν για την «πρώτη συνάντησή» τους

Γιώργος Σ. Κουλουβάρης
gkoul@naftemporiki.gr
«…Είναι η ανάγκη δύο ανθρώπων να εκφραστούν και να δουν το κοινό να χαίρεται μαζί τους…» μας είπε ο Γιώργος Χατζηνάσιος, «…ο καθένας φέρνει το άρωμα της νιότης αλλά και την ωριμότητα της ηλικίας μας» συμπλήρωσε η Αλέκα Κανελλίδου, μιλώντας μας για την πρώτη συνάντησή τους επί σκηνής.

Ο Γιώργος Χατζηνάσιος –ο συνθέτης με τα άφθαρτα τραγούδια στον χρόνο που όλοι έχουμε αγαπήσει αλλά και κορυφαίος πιανίστας και μουσικός και η Αλέκα Κανελλίδου –η σπουδαία ερμηνεύτρια που έχει σφραγίσει μια ολόκληρη εποχή με την υπέροχη, αισθαντική και ερωτική φωνή της, συναντιούνται στις Γραμμές κάθε Σάββατο στις 10:30 το βράδυ και κάθε Κυριακή στις 7 το απόγευμα [Κωνσταντινουπόλεως 111, Κεραμεικός].

«Πρώτη φορά μαζί» ονόμασαν αυτό το καλλιτεχνικό τους αντάμωμα, που θα δώσει και σε εμάς την ευκαιρία να τους απολαύσουμε μαζί, πρώτη φορά, σε τραγούδια αγαπημένα που, πάρα πολλές φορές, χρόνια τώρα, συντροφεύουν γλυκές και πικρές ιστορίες μας.

Μιλήστε μας για αυτή τη συνάντηση! Ποιες οι σκέψεις και τα συναισθήματά σας;
Γ.Χ.: «Mε την Αλέκα γνωριζόμαστε από παιδιά. Ήμασταν 18 , 19 χρόνων. Παντελώς άγνωστοι και οι δυο. Εγώ νεαρός πιανίστας. Εκείνη νέα τραγουδίστρια, με εξαιρετική φωνή. Αγαπούσαμε πολύ και οι δύο την τζαζ και δοκιμάζαμε πράγματα. Τα χρόνια πέρασαν και φτιάξαμε παρέα ένα δίσκο, τις “Μικρές επαναστάσεις”. Τώρα, πολλά χρόνια αργότερα, είπαμε να βρεθούμε. Είναι η ανάγκη δύο ανθρώπων να εκφραστούν και να δουν το κοινό να χαίρεται μαζί τους».
Α.Κ.: «Είναι μια γλυκιά συνάντηση δυο ανθρώπων, δύο καλλιτεχνών που γνωρίζονται από παλιά. Έφτασε η στιγμή μιας συνάντησης, στην οποία ο καθένας φέρνει το άρωμα της νιότης αλλά και την ωριμότητα της ηλικίας μας».

Τι θα προσφέρετε στο κοινό;
Γ.Χ.: «Σχεδιάσαμε ένα πρόγραμμα με πολλές εναλλαγές. Κατ’ αρχήν, θα θυμηθούμε τα νιάτα μας με κομμάτια από το αμερικανικό και ελληνικό ρεπερτόριο της εποχής μας. Στη συνέχεια, θα δώσουμε στο κοινό ένα πρόγραμμα πιάνο - φωνή χωρίς ορχήστρα, με εμένα και την Αλέκα, και μετά η Αλέκα θα ερμηνεύσει δικά μου τραγούδια».
Α.Κ.: «Τραγούδια που μας συγκινούν, τραγούδια που αγαπάμε. Έχουμε ένα αίσθημα αγάπης και συγκίνησης».

Λίγα λόγια σας για την κα Κανελλίδου;
Γ.Χ.: «Η Αλέκα είναι για μένα η ανάμνηση της τζαζ, είναι η αίσθηση της μουσικής που αγάπησα… Και για να γελάσουμε… θα σας πω ότι είμαστε και… λίγο τζαζ και οι δυο μας».

Λίγα λόγια σας για τον κ. Χατζηνάσιο;
Α.Κ.: «Ο Γιώργος είναι για μένα ένας από τους μεγαλύτερους σύνθετες. Διαχρονικός αλλά και νέος στην ψυχή. Κρατά αμείωτο τον ενθουσιασμό και την αγάπη του για τη μουσική. Έχει μείνει παιδί. Άλλωστε, αυτό είναι ένα προνόμιο των ανδρών οι οποίοι καταφέρνουν, σε αντίθεση με τις γυναίκες, να κρατάνε με ζήλο το παιδί μέσα τους». Κάποια τραγούδια παραμένουν, κυριολεκτικά, άφθαρτα μέσα στο πέρασμα του χρόνου! Πώς γίνεται αυτό;

Γ.Χ.: «Δεν είναι μόνο τα δικά μου τραγούδια διαχρονικά. Υπάρχουν και άλλοι συνθέτες που τα τραγούδια τους παραμένουν ζωντανά . Κατά τη γνώμη μου, αυτό συμβαίνει γιατί στην εποχή μου η υπόθεση τραγούδι ήταν μια συλλογική δουλειά , χαρισματικών δημιουργών».
Α.Κ.: «Υποστηρίζω, πάντα, τα τραγούδια μου. Φυσικά, με νέο τρόπο κάθε φορά. Κι αυτό, γιατί μετά από 30 χρόνια πορείας, μου προκαλούν νέα συναισθήματα, ακουμπούν διαφορετικά στην καρδιά μου. Κι αυτό, γιατί κουβαλώ νέες εμπειρίες, διαφορετικές, η ματιά μου βλέπει κάποια πράγματα με άλλο τρόπο. Η ψυχή μας γεμίζει αλλιώς».

Ένας αγαπημένος σας στίχος, από κάποιο από τα τραγούδια που θα ακούσουμε;
Γ.Χ.: «Με λένε Γιώργο και ποτέ δεν τραγουδάω….».
Α.Κ.: «Θα ήταν άδικο να πω έναν στίχο. Γιατί για μένα, στίχος και μουσική πάνε αντάμα».


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Προϋπολογισμός 2024: Ποιές είναι οι κύριες πηγές για την αύξηση των εσόδων

Οι θετικές εξελίξεις αναφορικά με το πρωτογενές πλεόνασμα του 2023, που διαμορφώθηκε στο 1,9% του …