ΟΗΕ: Καταδίκασε την ισραηλινή βία στις διαδηλώσεις στη Γάζα

Δείτε ακόμα

  • Γάζα: Τρεις Παλαιστίνιοι νεκροί σε επιδρομή της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας 28/10/2018 23:47

Την «προφανώς σκόπιμη χρήση παράνομης φονικής και άλλης υπερβολικής βίας» εναντίον άμαχων διαδηλωτών στη Γάζα καταδίκασε σήμερα το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ. Οι υπεύθυνοι, σύμφωνα με το Συμβούλιο, πρέπει να προσαχθούν στη δικαιοσύνη.

Η απόφαση βασίστηκε σε έκθεση του ΟΗΕ η οποία ανέφερε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας του Ισραήλ ενδέχεται να έχουν διαπράξει εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας με τον φόνο 189 Παλαιστινίων διαδηλωτών και τον τραυματισμό περισσότερων από 6.100 στις εβδομαδιαίες διαδηλώσεις που πραγματοποιούνταν πέρυσι στη Λωρίδα της Γάζας.

«Το να γίνονται στόχος άμαχοι είναι σοβαρό ζήτημα και δεν θα πρέπει να είναι ανεκτό», δήλωσε ο Παλαιστίνιος πρεσβευτής Ιμπραήμ Χράισι, επικαλούμενος τα στοιχεία της έκθεσης. Μεταξύ των νεκρών ήταν 35 παιδιά, δύο δημοσιογράφοι καθώς και γιατροί και νοσηλευτές, επεσήμανε.

Η Ισραηλινή πρεσβευτής Αβίβα Ραζ Σέχτερ ωστόσο κατήγγειλε «τα ξεκάθαρα στοιχεία μεροληψίας εναντίον του Ισραήλ» τα οποία περιέχονται στην έκθεση. Κατηγόρησε μάλιστα το Συμβούλιο ότι αγνοεί «την πολύ πραγματική απειλή» που αποτελούν για τους 70.000 Ισραηλινούς πολίτες που ζουν κατά μήκος των συνόρων με τη Γάζα οι ρουκέτες που εκτοξεύει η Χαμάς.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Νέα Αριστερά: «Στον πάτο της ΕΕ στην ελευθερία του Τύπου για τρίτη συνεχόμενη χρονιά»

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς για τα αποτελέσματα του Παγκόσμιου Δείκτη Ελευθερίας του Τύπου «Ουραγός στην …