Κοκκάλης, Νικολαΐδης και Ραλλία Χρηστίδου στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρωθυπουργός προσέρχεται στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ το απόγευμα (ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ)

Τα ονόματα 10 ακόμα υποψηφίων του στις ευρωεκλογές ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά την συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας υπό τον Αλέξη Τσίπρα.
Ανάμεσα στους υποψήφιους ευρωβουλευτές βρίσκονται ο πρώην παράγοντας της ΠΑΕ Ολυμπιακός Πέτρος Κόκκαλης, ο ολυμπιονίκης τάε-κβον-ντο Αλέξανδρος Νικολαΐδης και η καλλιτέχνιδα Ραλλία Χρηστίδου.
Αναλυτικά τα ονόματα που εντάσσονται στο ευρωψηφοδέλτιο μαζί με τα βιογραφικά:
Αγγέλη Ελευθερία, Συντονίστρια του Δικτύου Νεολαιών του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.
Γεννήθηκε το 1990 στην Αθήνα και μεγάλωσε στον Βύρωνα, από όπου και τελείωσε το Λύκειο. Αποφοίτησε από το Τμήμα Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου το 2014 και στη συνέχεια ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές της MSc International Banking and Finance στο University of Strathclyde στη Γλασκώβη το 2015.
Από το 2016 είναι μέλος της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και αςσχολείται κυρίως με την Περιφερειακή ανάπτυξη και τους προϋπολογισμούς. Είναι μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ από το 2017, μέλος της Επιτροπής Διεθνών σχέσεων και Συντονίστρια του Δικτύου Νεολαιών του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς από το 2016.
Γραικός Νίκος, Ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου «Φωνή-Γραφή» για τη διάδοση των νέων ελληνικών στη Γαλλία.
Γεννήθηκε το 1960. Οργανωμένος στην ΚΝΕ από 16 χρονών. Ιδρυτής της ΟΒ ιδιωτικών σχολείων βορείων προαστίων. Πρόεδρος της μαθητικής κοινότητας του λυκείου.
1978-1984: Σπουδές στο Τμήμα Γαλλικών Σπουδών της Φιλοσοφικής στην Αθήνα. Εκλεγμένος στην Τμηματική Επιτροπή με έντονη συνδικαλιστική και πολιτιστική δραστηριότητα.
1984: Μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι με γαλλική υποτροφία.
Δραστήριο μέλος του Ελληνικού Φοιτητικού Συλλόγου. Εκλογή στο ΔΣ της Ελληνικής Κοινότητας. Υπεύθυνος της πολιτιστικής επιτροπής για δέκα χρόνια. Συμμετέχει ενεργά στην πάλη κατά της ακροδεξιάς που θέλησε να την διαλύσει κάνοντας 13 δίκες.
1989-1994: Διδάσκει ελληνικά στο Πανεπιστήμιο. Συνεχίζει τη συνδικαλιστική δράση.
Μέλος του Συνασπισμού, εθελοντής διερμηνέας για τις ελληνικές αντιπροσωπείες για πολλά χρόνια.
Ιδρυτικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Παρισιού.
Ενεργό μέλος σε πολλές συλλογικότητες για την αλληλεγγύη στον ελληνικό λαό.
Ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Φωνή-Γραφή για τη διάδοση των νέων ελληνικών στη Γαλλία. Συντονιστής και βασικός καθηγητής από το 1994. Οργάνωσε μεγάλο αριθμό συναυλιών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, κυρίως για τη μετάφραση και έκδοση της ελληνικής λογοτεχνίας στη Γαλλία. Πρωτοστάτησε στην προσπάθεια διατήρησης των εδρών νεοελληνικών σπουδών στα γαλλικά πανεπιστήμια και ως μέλος του Δ.Σ. της επιστημονικής Εταιρείας Νεοελληνικών Σπουδών. Ιδρυτικό μέλος του Δικτύου φιλελληνικών και ελληνογαλλικών συλλόγων και για δύο θητείες μέλος του Δ.Σ.
Υποψήφιος στις Δημοτικές εκλογές στο Παρίσι με ενωτικό αριστερό ψηφοδέλτιο.
Μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος Γαλλίας.
Παντρεμένος με τον Φιλίπ Ρενιέ, που είναι δραστήριο μέλος σε πολλές κοινωνικές οργανώσεις, παλεύει για την αναγνώριση της διαφορετικότητας στην κατά κανόνα συντηρητική παροικία. Συμμετέχει σε οργανώσεις ασθενών.
Η πολιτιστική του δράση επεκτείνεται με εκθέσεις των σχεδίων του σε εναλλακτικούς χώρους στη Γαλλία αλλά και στην Ελλάδα. Διοργανώνει ως ηθοποιός θεατρικά αναλόγια με ελληνική λογοτεχνία σε θέατρα στο Παρίσι. Η συμμετοχή στις ευρωεκλογές εντάσσεται στη δράση του για την επανίδρυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στον αντιφασιστικό αγώνα.
Θεοφιλάτος Μάριος, μουσικός, Γραμματεία Κ.Σ. Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ
Γεννήθηκε στο Μεσολόγγι. Αποφοίτησε από το 1ο Γενικό Λύκειο Μεσολογγίου. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Μηχανικών Μουσικής Τεχνολογίας & Ακουστικής στο Ρέθυμνο. Είναι μεταπτυχιακός φοιτητής του τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ, στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών Μουσική Τεχνολογία και Σύγχρονες Πρακτικές. Εργάζεται ως μουσικός και ηχολήπτης. Συνεχίζει τις σπουδές του στο πιάνο στο Εθνικό ωδείο. Κάτοχος διπλώματος αρμονίας και ενοργάνωσης πνευστών οργάνων και τελειόφοιτος του διπλώματος της αντίστιξης.
Είναι μέλος της Γραμματείας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ. Από το 2005 είναι οργανωμένος στην Νεολαία Συνασπισμού. Mέλος του Δ.Σ της σχολής του από το 2005 μέχρι το 2011 και πρόεδρος του συλλόγου σπουδαστών την περίοδο 2010-11 με την Αριστερή Ενότητα.
Κόκκαλης Πέτρος, ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Πειραιά
Κονιόρδου Λυδία, ηθοποιός, πρώην Υπουργός Πολιτισμού
Γεννήθηκε στην Αθήνα.
Σπούδασε αγγλική φιλολογία στο ΕΚΠΑ.
Αποφοίτησε από τη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Παράλληλες σπουδές στη μουσική, και στη γερμανική γλώσσα.
Σαν ηθοποιός και σκηνοθέτις έχει συνεργαστεί με το Εθνικό Θέατρο, Θέατρο Τέχνης, Λυρική Σκηνή, με σημαντικά θέατρα ρεπερτορίου, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Έχει βραβευθεί για το έργο της στο θέατρο σαν ηθοποιός και σκηνοθέτης (Φόνισσα του Παπαδιαμάντη): Βραβεία Λουριώτη, Κοτοπούλη, Κούν, και για την εν γένει προσφορά της στο αρχαίο δράμα.
Αφιέρωσε 11 χρονια στην καλλιτεχνική αποκέντρωση στα ΔΗΠΕΘΕ Λάρισας (Θεσσαλικό Θέατρο) και σαν καλλιτεχνική διευθύντρια στα ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, Πάτρας και στο Κέντρο Μουσικού Θεάτρου Βόλου.
Έχει διδάξει θέατρο σαν παιδαγωγός με έμφαση στο αρχαίο δράμα, στο Εθνικό Θέατρο, στο ΑΠΘ, στο ΕΚΠΑ, στο ΚΕΘΕΑ,στο New York University, Binghampton University, Shanghai theatre Academy, Paul Getty Museum, και έχει πραγματοποιήσει μεγάλο αριθμό σεμιναρίων και διαλέξεων για το αρχαίο δράμα και τον ελληνικό πολιτισμό στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Ευαισθητοποιημένη σε θέματα οικολογίας και προστασίας του περιβάλλοντος, συνεργάστηκε με το κόμμα των Οικολόγων Πράσινων.
Μέλος εθελοντών για την προστασία του Δάσους Συγγρού.
Διετέλεσε υπουργός Πολιτισμού από τον Νοέμβριο του 2016 έως τον Σεπτέμβριο του 2018. Στη διάρκεια της θητείας της ψηφίστηκε ο νέος νόμος για τα πνευματικά δικαιώματα των δημιουργών, σε εναρμόνιση με την σχετική ευρωπαϊκή οδηγία ολοκληρώθηκε το σχέδιο για την ένωση των Μουσείων ΜΟΜUS κ.α Ακόμα συμμετείχε σε πρωτοβουλίες για τον ευρωπαϊκό πολιτισμό με ομολόγους της της Γαλλίας , Γερμανίας, Ιταλίας, Πορτογαλίας. Καλλιέργησε διεθνείς συνεργασίες και πολιτιστικές ανταλλαγές με τη Ρωσία , Κίνα, Ιταλία,Σερβία , Κύπρο.
Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Λαζαροπούλου Γιώτα, πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων Εθνικής Τράπεζας-πρώην Εθνοdata
Η Γιώτα Λαζαροπούλου είναι πρώην ενοικιαζόμενη εργαζόμενη στον τραπεζικό τομέα και Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στην Εθνική Τράπεζα – πρώην Εθνοdata, χάρη στους αγώνες του οποίου, εντάχθηκε μαζί με τους υπόλοιπους συναδέλφους και συναδέλφισσες της στην Εθνική Τράπεζα ως τακτικό προσωπικό στη Διεύθυνση Πληροφορικής.
Έχει πτυχίο Φυσικής από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, μεταπτυχιακές σπουδές (D.E.A.) στο ENTPE στη Γαλλία και στο Πανεπιστήμιο του Nanking στη Κίνα, και είναι απόφοιτη του Τμήματος Πληροφορικής του ΤΕΙ Αθήνας.
Έχει εργαστεί ως καθηγήτρια πληροφορικής σε ιδιωτικά και δημόσια ΙΕΚ και ΚΕΚ, ως επιστημονικός συνεργάτης του Κέντρου Ενεργειακής Εκπαίδευση του Πανεπιστημίου Αθηνών και ως μηχανικός υπολογιστών στην Εθνοdata και στη συνέχεια στην Εθνική Τράπεζα.
Είναι ιδρυτικό μέλος και υπήρξε Πρόεδρος του Συλλόγου Δανειζομένου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα με τους αγώνες του οποίου αναδεικνύεται ένα διαφορετικό πρόσωπο του συνδικαλισμού.
Νικολαΐδης Αλέξανδρος, Ολυμπιονίκης TAE KWON DO
Ο Aλέξανδρος Νικολαΐδης γεννήθηκε στις 17 Οκτωβρίου του 1979 στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος ΣΕΦΑΑ του ΑΠΘ, αξιωματικός του πυροσβεστικού σώματος και υπεύθυνος ακαδημιών ΤΑΕ KWON DO σε ιδιωτικό εκπαιδευτήριο. Εκτός από τη μητρική του γλώσσα, την ελληνική, μιλάει άπταιστα αγγλικά και ισπανικά. Είναι παντρεμένος με τη Δώρα και έχει δυο παιδιά, τον Φίλιππο 8 ετών και την Ελεάννα 2 ετών. Κατάγεται από τις Λεπτοκαρυές της Φλώρινας (πατέρας) και από το Μαυροβούνι της Πέλλας (μητέρα).
Ως αθλητής του TAE KWON DO έχει διακριθεί πολλές φορές σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Συγκεκριμένα, έχει συμμετάσχει τέσσερις φορές στους Ολυμπιακούς Αγώνες και αναδείχθηκε δύο φορές αργυρός Ολυμπιονίκης (Αθήνα 2004 και Πεκίνο 2008), μάλιστα υπήρξε σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012. Ακόμα, το 1996 κέρδισε δύο χρυσά μετάλλια στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων. Η πορεία του ήταν συνεχώς ανοδική καθώς το 1997 αναδείχθηκε πρώτος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων και δεύτερος στους Μεσογειακούς αγώνες.
Το 1998 συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας κατακτώντας την τρίτη θέση. Το 2004 και το 2008, εκτός από το αργυρό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στην Παγκόσμια Πανεπιστημιάδα (2004) και χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (2008).
Έχει έντονη κοινωνική δράση στην πόλη της Θεσσαλονίκης, είναι ιδρυτικό μέλος του πρόσφατα ιδρυθέντος αντιρατσιστικού παρατηρητηρίου και επίτιμο μέλος του Αθλητικού Σωματείου, στο οποίο αναδείχθηκε, «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ».
Ρέλλας Αντώνης, σκηνοθέτης, ακτιβιστής ΑΜΕΑ
Εργάστηκε ως βοηθός σκηνοθέτη και ως σκηνοθέτης-μοντέρ σε ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς. Ως ανεξάρτητος σκηνοθέτης έχει δημιουργήσει ταινίες μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ, των οποίων η φιλοσοφία διαπνέεται από το κοινωνικό μοντέλο για την αναπηρία. Μεταξύ αυτών, και το βραβευμένο ντοκιμαντέρ με θέμα την αναπηρία «Αιγαίου Κύματα». Οραματίστηκε και συμμετείχε στην υλοποίηση του διεθνούς φεστιβάλ ντοκιμαντέρ με θέμα την αναπηρία «Emotion Pictures, Ντοκιμαντέρ και Αναπηρία».
Έχει σκηνοθετήσει θεατρικές παραστάσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ με την τελευταία του δουλειά στη σκηνοθεσία της παράστασης «Πιο δυνατός κι απ’ τον Σούπερμαν» προτείνει σε παιδιά και μεγάλους να αναστοχαστούν πάνω σε θέματα αναπηρίας και να διερευνήσουν τυχόν προκαταλήψεις και φόβους.
Διετέλεσε σύμβουλος του «Θεάτρου Κωφών Ελλάδος»και σύμβουλος προσβασιμότητας στο Ίδρυμα Ευγενίδου ενώ υπήρξε και συνδιοργανωτής του Αντιφασιστικού Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών στο Ελεύθερο και Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο ΕΜΠΡΟΣ.
Συνεργάζεται με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ της Αθήνας καθώς και με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, για τη δημιουργία προσβασιμότητας στο περιβάλλον και στο περιεχόμενο για όλες και όλους. Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής διοργάνωσε, τα τελευταία χρόνια, το «Cinema4All» και το «Art
for All» στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, ενώ παράλληλα σχεδίασε και συνδιοργάνωσε τις πρώτες καθολικά προσβάσιμες συναυλίες.
Υπήρξε συμπαρουσιαστής της εκπομπής «Άγνωστη χώρα της Αναπηρίας» στο ραδιοφωνικό σταθμό ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ. Από το Νοέμβριο του 2015, καταγράφει κινηματογραφικά την προσπάθεια αποϊδρυματοποίησης στη χώρα μας. Κατέθεσε ως μάρτυρας της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, αναφορικά με τις θέσεις της εγκληματικής οργάνωσης για τα ανάπηρα άτομα. Είναι ιδρυτικό μέλος της «Κίνησης Ανάπηρων Καλλιτεχνών» και της ακτιβιστικής συλλογικότητας «Κίνηση Χειραφέτησης Αναπήρων: Μηδενική ανοχή».
Σπουρδαλάκης Μιχάλης, κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών ΕΚΠΑ, πρόεδρος της Επιτροπής Διαλόγου για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.
Καθηγητής, Κοσμήτωρ, Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών,
Πρόεδρος της Επιτροπής Διαλόγου για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.
Με κρητική καταγωγή (Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Χανιά), γεννήθηκε και πήγε σχολείο στον Πειραιά (Ιωνίδειος, Γ’ Γυμνάσιο, 29ο). Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έκανε τις μεταπτυχιακές, διδακτορικές και μετα-διδακτορικές σπουδές του στον Καναδά, όπου και δίδαξε. Από το 1991 διδάσκει πολιτική κοινωνιολογία στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης & Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο οποίο έχει υπηρετήσει σε πολλές διοικητικές θέσεις. Το 2014 εκλέχτηκε Κοσμήτορας της Σχολής του, ενώ παράλληλα είναι μέλος του Ανωτάτου Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου της Φλωρεντίας. Έχει διδάξει σε πολλά πανεπιστήμια της Β. Αμερικής και της Ευρώπης ενώ επιστημονικές του εργασίες έχουν δημοσιευτεί στα αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά, κορεατικά και κινέζικα. Έχει εκλεγεί δύο φορές του Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Πολιτικής Επιστήμης, ενώ είναι μέλος του Δ.Σ. του Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς και του Ιδρύματος Σάκη Καράγιωργα.
Ενεργά ενταγμένος στην Αριστερά από τα φοιτητικά του χρόνια, ιδρυτικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι η ΕΕ μπορεί να έχει μέλλον μόνον εφόσον μείνει μακριά από τις νεοφιλελεύθερες εμμονές και δογματισμούς και επανοηματοδοτήσει έμπρακτα τις ιδρυτικές της υποσχέσεις για ευημερία, κοινωνική δικαιοσύνη και ειρήνη.
Μόνο μια τέτοια εξέλιξη μπορεί να είναι το αποτελεσματικό αντίδοτο στην αυξανόμενη επισφάλεια, την φτώχεια,την συρρίκνωση της δημοκρατίας και το εθνοτικό μίσος που τροφοδοτεί την ακροδεξιά και την νέο-φασιστική απειλή.
Χρηστίδου Ραλλία, τραγουδίστρια


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Γερμανία: Μείωση κατά 0,2% του ΑΕΠ για το 2024

Η γερμανική οικονομία βρισκόταν ήδη υπό πίεση το 2023, με το ΑΕΠ να μειώνεται κατά …