Γάζα: Νέα ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα σε αντίποινα για τις εκτοξεύσεις ρουκετών

Νέα πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας εξαπέλυσαν το βράδυ της Τρίτης προς Τετάρτη οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, σε αντίποινα για τις εκτοξεύσεις τουλάχιστον δύο ρουκετών από ένοπλες οργανώσεις στον παλαιστινιακό θύλακα.

«Η αεροπορία μας μόλις έπληξε πολλούς στόχους της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς στη Γάζα», ανακοίνωσε μέσω Twitter ο ισραηλινός στρατός, προσθέτοντας πως οι σειρήνες της αεράμυνας «ηχούν σε όλο το νότιο Ισραήλ».

Η κατάσταση ήταν συγκριτικά ήρεμη νωρίτερα χθες, έπειτα από τη κλιμάκωση της βίας τη Δευτέρα, που ενδέχεται να επισκιάσει τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές στο Ισραήλ, την 9η Απριλίου, στις οποίες ο πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου θα δώσει μάχη για την πολιτική του επιβίωση. Ο Νετανιάχου συντόμευσε την επίσκεψή του στις ΗΠΑ εξαιτίας της έξαρσης της βίας τη Δευτέρα.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θύματα ούτε από τις δύο ρουκέτες, ούτε από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς.

Σύμφωνα με Παλαιστίνιο αξιωματούχο ο οποίος συμμετέχει στη διαδικασία, η Αίγυπτος αναμενόταν να συνεχίσει τη μεσολάβησή της ώστε να εδραιωθεί η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός που κλείστηκε το βράδυ της Δευτέρας.

Όπως και στο παρελθόν, το Ισραήλ δεν έχει επιβεβαιώσει πως σύναψε συμφωνία κατάπαυσης του πυρός με οργανώσεις που χαρακτηρίζει τρομοκρατικές.

Ο απεσταλμένος του ΟΗΕ στη Μέση Ανατολή Νικολάι Μλαντένοφ ενημέρωσε χθες το Συμβούλιο Ασφαλείας ότι καταβάλλει από κοινού με το Κάιρο προσπάθειες για να στεριώσει η ανακωχή. «Μια εύθραυστη ηρεμία μοιάζει να έχει επικρατήσει», είπε.

Πηγές: ΑΜΠΕ, DPA, Reuters, AFP


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μητσοτάκης προς Σκόπια και Τουρκία: Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν και τους καλούς φίλους

Για την Τουρκία ο Κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «οι κόκκινες γραμμές μας είναι αδιαπραγμάτευτες, και …