Brexit: Το «multiple choice» των Βρετανών βουλευτών

Δείτε ακόμα

  • Τουσκ: Το Ευρωκοινοβούλιο να είναι ανοικτό σε μακρά παράταση του Brexit 27/03 11:32
  • To the end of May, Theresa May 27/03 10:57
  • Η Βουλή των Κοινοτήτων θέλει να άρει το αδιέξοδο στο Brexit 27/03 10:10

Έχοντας απορρίψει δύο φορές τη Συμφωνία Αποχώρησης της Τερέζα Μέι και έχοντας πάρει μέσα από τα χέρια της κυβέρνησης τον έλεγχο του Brexit, οι Βρετανοί βουλευτές θα κληθούν σήμερα να επιλέξουν μία εναλλακτική με στόχο την άρση του αδιεξόδου. Η διαδικασία των λεγόμενων ενδεικτικών ψηφοφοριών θα αρχίσει στις 17:00 ώρα Ελλάδος στη Βουλή των Κοινοτήτων, με τον πρόεδρο του σώματος, Τζον Μπέρκοου, να θέτει προς ψήφιση μία σειρά επιλογών. Υπολογίζεται ότι αυτές θα είναι έξι, χωρίς να έχει ακόμη αυτό επιβεβαιωθεί.

Οι βουλευτές θα λάβουν ένα χαρτί με κάθε μία από τις επιλογές και θα σημειώνουν σε αυτό «ναι» ή «όχι». Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να αποδεχθούν από μία εναλλακτική. Το αποτέλεσμα δεν δεσμεύει την κυβέρνηση, αλλά θα πρέπει σίγουρα να το λάβει σοβαρά υπόψη.

Ψηφοφορίες στο κοινοβούλιο για τις εναλλακτικές του Brexit

Αξίζει να δούμε ποιες είναι οι προτάσεις, από τις οποίες θα επιλέξει ο πρόεδρος της Βουλής ποιες θα τεθούν σε ενδεικτική ψηφοφορία:

1) Συνταγματική κυβέρνηση- Γουίλιαμ Κας

2) No deal (αποχώρηση στις 12 Απριλίου χωρίς Συμφωνία)- Τζον Μπάρον

3) Μονομερές δικαίωμα εξόδου από το backstop- Τζον Μπάρον

4) Ενιαία Αγορά 2.0 (Ενισχυμένη συμφωνία στα πρότυπα της σχέσης Νορβηγίας- Ε.Ε., με παραμονή στην ενιαία εσωτερική αγορά)- Νικ Μπόουλς

5) Σεβασμός του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος- Γουίλ Κουίνς

6) Συμμετοχή στην τελωνειακή ένωση- Γκάρεθ Σνελ

7) Ανάκληση αντί no deal (ανάκληση του Άρθρου 50, εάν η Βουλή δεν εγκρίνει μία συμφωνία έως και τέσσερις ημέρες πριν από την ημερομηνία εξόδου).

8) Παραμονή στον Ενιαίο Ευρωπαϊκό Χώρο και αίτηση για επανένταξη στην Ευρωπαϊκή Ζώνη Ελευθέρου Εμπορίου

9) Το εναλλακτικό σχέδιο των Εργατικών ( Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχεδιάζει στενή οικονομική σχέση με την Ε.Ε., συμπεριλαμβανομένης τελωνειακής ένωσης και στενής σύνδεσης με την ενιαία εσωτερική αγορά)- Τζέρεμι Κόρμπιν

10) Δημοψήφισμα για την έκγριση της Συμφωνίας του Brexit απο΄την Βουλή πριν αυτή επικυρωθεί απότη Βουλή- Mάργκαρετ Μπέκερ.

Πηγή: Reuters


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μητσοτάκης προς Σκόπια και Τουρκία: Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν και τους καλούς φίλους

Για την Τουρκία ο Κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «οι κόκκινες γραμμές μας είναι αδιαπραγμάτευτες, και …