Brexit: Πλήρες αδιέξοδο - Απορρίφθηκαν και οι τέσσερις εναλλακτικές προτάσεις

Συνεχίζεται το αδιέξοδο στη Βρετανία καθώς κατά τη διάρκεια νέας ψηφοφορίας δεν εγκρίθηκε καμία από τις τέσσερις ενδεικτικές τροπολογίες που κατατέθηκαν στη Βουλή των Κοινοτήτων. Ο πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων Τζον Μπέρκοου είχε επιλέξει τέσσερις εναλλακτικές προτάσεις για το Brexit, με τους Βρετανούς βουλευτές να επιλέγουν το «no» σε κάθε μία από αυτές.

Στην ενδεικτική αυτή ψηφοφορία οι Βρετανοί βουλευτές ψήφισαν ως εξής:

  • αν επιθυμούν η κυβέρνηση να επιδιώξει να διαπραγματευτεί μια μόνιμη τελωνειακή ένωση με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Υπέρ ψήφισαν 273 βουλευτές, ενώ κατά 276.
  • αν η κυβέρνηση θα πρέπει να επιδιώξει μια συμφωνία αποχώρησης «σε στυλ Νορβηγίας», μια πρόταση που είναι γνωστή και με την ονομασία «Κοινή Αγορά 2.0». 261 βουλευτές ψήφισαν υπέρ και 282 ψήφισαν κατά.
  • αν συμφωνούν στη διεξαγωγή ενός δημοψηφίσματος για την έγκριση της συμφωνίας του Brexit. Υπέρ ψήφισαν 280 βουλευτές, ενώ κατά 292.
  • αν η κυβέρνηση θα πρέπει να ανακαλέσει το άρθρο 50, ως ύστατη λύση, για να αποφευχθεί ένα Brexit χωρίς συμφωνία. 191 βουλευτές τάχθηκαν υπέρ και 292 κατά.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος της Βουλής είχε μπροστά του 16 διαφορετικές προτάσεις, εκ των οποίων έθεσε οχτώ σε ψηφοφορία, ενώ αυτή τη φορά κλήθηκε να επιλέξει μεταξύ εννέα. To αποτέλεσμα δεν δεσμεύει την κυβέρνηση, αλλά θα πρέπει σίγουρα να το λάβει σοβαρά υπόψη.

Πλέον πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν πρόωρες εκλογές την ώρα που το άτακτο «διαζύγιο» με την Ε.Ε. ολοένα και πλησιάζει.

naftemporiki.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Απεργία στην ιταλική RAI κατά της λογοκρισίας

Ζητούν να διασφαλιστεί παράλληλα «η πλουραλιστική, ισορροπημένη και αξιόπιστη ενημέρωση». Οι δημοσιογράφοι της ιταλικής δημόσιας …