Υπ. Παιδείας: Το τελικό σχέδιο για το νέο σύστημα εισαγωγής και τη Γ΄ Λυκείου

Υπουργείο Παιδείας - Νέο σύστημα εισαγωγής Στη δημοσιότητα έδωσε τη Δευτέρα το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων τις διατάξεις για το νέο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Παράλληλα, το υπουργείο δημοσιοποίησε και το σχέδιο νόμου «Συνέργειες Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι., πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, πειραματικά σχολεία, Γενικά Αρχεία του Κράτους και λοιπές διατάξεις».

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει: Τη νέα αρχιτεκτονική του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας, του Πανεπιστημίου Πατρών, του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και του Μεσογειακού Πανεπιστημίου Κρήτης.

Επίσης, περιλαμβάνει τις ρυθμίσεις για τη νέα Γ΄ Λυκείου και τον τρόπο πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και λοιπές διατάξεις.

Το νομοσχέδιο αναμένεται να συζητηθεί τις επόμενες ημέρες στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, με στόχο να ψηφιστεί πριν από το Πάσχα.

naftemporiki.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Δένδιας: Επισκέφθηκε φυλάκια στο Καστελλόριζο

Ο υπουργός αντάλλαξε ευχές με τα στελέχη και τους οπλίτες και τους ευχαρίστησε για την …