ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ Λάρισα: Λιμνάζει στο γραφείο Γαβρόγλου επένδυση 2,5 εκατ. ευρώ που έχουν εγκρίνει όλες οι υπηρεσίες

photo: Eurokinissi

Το «πράσινο φως» από όλες ανεξαιρέτως τις υπηρεσίες ( πολεοδομία, πυροσβεστική κλπ) καθώς και τις αρμόδιες ελεγκτικές επιτροπές του υπουργείου Παιδείας έχει πάρει η επένδυση του του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ στη Λάρισα αλλά κόλλησε περιέργως στο γραφείο του υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου

Η επένδυση είχε καθυστερήσει λόγω μίας διαμάχης ανταγωνιστικού χαρκτήρα και ελέγχθηκε από κάθε υπηρεσία επί ένα χρόνο δύο και τρεις φορές.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, ο φάκελος του κτηρίου που έχουν μισθώσει το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ και το Aegean College στο κέντρο της Λάρισας βρίσκεται προς υπογραφή στο υπουργείο Παιδείας από τις 8 Μαρτίου μετά την τρίτη διαδοχική θετική διατύπωση γνώμης από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ).

Παρόλα αυτά ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου δείχνει να καθυστερεί αναιτιολόγητα για ακόμα μια φορά να βάλει την τυπική υπογραφή που απαιτείται ώστε οι δύο εκπαιδευτικοί φορείς να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους στη θεσσαλική πρωτεύουσα, γεγονός που προκαλεί υποψίες καθώς στην υπόθεση είχαν εμπλακεί ανταγωνιστές.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές έχουν αρθεί οριστικά τα εμπόδια που είχαν εγείρει τεχνηέντως κέντρα που επιθυμούν την ακύρωση της επένδυσης και τα οποία έχουν αποδεδειγμένα παρέμβει ώστε να την ακυρώσουν φτάνοντας στα υψηλά κλιμάκια του υπουργείου.

Την ίδια στιγμή επιβεβαιώνεται ότι ο φάκελος του κτηρίου είναι πλήρης εδώ και πολλούς μήνες, ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν ελέγξει διεξοδικά το κτήριο και ότι έχουν δώσει το «πράσινο» φως και ότι ο φάκελος έχει περάσει με θετική εισήγηση από τρία διαδοχικά ΔΣ του ΕΟΠΠΕΠ (τις δύο πρώτες φορές επιστράφηκε από το υπουργείο πίσω στον οργανισμό με αδιαφανείς και παρελκυστικές τακτικές).

Κύκλοι του υπουργείου Παιδείας υπογραμμίζουν ότι δεν υφίστανται περιθώρια για τη δημιουργία νέων τεχνητών προσκομμάτων σχολιάζοντας την απροθυμία του υπουργού να τηρήσει τα νόμιμα.

Σε κάθε περίπτωση, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου οφείλει να αποδείξει εμπράκτως ποιος κάνει κουμάντο στο υπουργείο του και να αποτινάξει τους ψιθύρους στην εκπαιδευτική κοινότητα αφού ήδη κάποιοι ανταγωνιστές δεν κρύβουν οτι θα ήθελαν να ακυρώσουν με κάθε τρόπο την επένδυση αυτοί.
Ο Κ. Γαβρόγλου δεν έχει επιδείξει ως σήμερα σημάδια οτι επηρρεάζεται από συμφέροντα η οτιδήποτε άλλο μπορεί να επηρρεάσει τα καθήκοντά του ως υπουργός Παιδείας, έτσι όπως ορίζουν οι νόμοι του κράτους για κάθε θέμα της αρμοδιότητάς του.

TO IEK ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Η επένδυση του Εκπαιδευτικού Ομίλου «ΟΜΗΡΟΣ» σε ένα εγκεκριμένο από όλες τις κρατικές υπηρεσίες κτήριο στην πόλη της Λάρισας αναμένεται να ξεπεράσει τα 2,5 εκατ. ευρώ, ενώ οι άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσουν τις 150.

Εκτός από την απασχόληση, η επένδυση ανοίγει και αναπτυξιακές προοπτικές για ολόκληρη τη Θεσσαλία, αφού αν δει κανείς την θετική πλευρά του ανταγωνισμού όπως άλλωστε πρέπει να είναι, τοποθετούνται οι βάσεις προκειμένου η ευρύτερη περιοχή να εξελιχθεί σε έναν σύγχρονο εκπαιδευτικό κόμβο που θα προσελκύσει σπουδαστές.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Παπουτσάνης: Δεν κινδυνεύουν οι παραγωγικές εγκαταστάσεις από τη φωτιά στη Ριτσώνα

Ανακοίνωση εξέδωσε η εταιρεία Παπουτσάνης με αφορμή τη φωτιά που έχει ξεσπάσει στη Ριτσώνα σε …