Νέο «πακέτο» κοινωνικών μέτρων ρίχνει στο τραπέζι ο Τσίπρας

photo: Eurokinissi

Με τις εκλογές να πλησιάζουν, η κυβέρνηση είναι έτοιμη να ρίξει στο τραπέζι νέο πακέτο παροχών με στόχο να περιορίσει τις εκλογικές απώλειες.

Μία «μυρωδιά» πήραμε χθες, όπου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 τόνισε ότι «θα εξετάσουμε τι παροχές θα κάνουμε με σχέδιο και με βάση τα δεδομένα της οικονομίας και όχι με ευκαιριακά και εκλογικά κριτήρια».

Οριστικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί ωστόσο είναι δεδομένο ότι η κυβέρνηση μετά την αύξηση του κατώτατου μισθού, το επίδομα ενοικίου, τις 120 δόσεις για οφειλές προς ασφαλιστικά ταμεία και εφορία, το κοινωνικό μέρισμα, είναι έτοιμη να ρίξει στο τραπέζι και άλλα κοινωνικά μέτρα εφόσον όπως τόνισε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, συνεχίζεται η θετική δημοσιονομική πορεία της χώρας.

Αιχμή του δόρατος αναμένεται να αποτελέσει η διατήρηση του αφορολογήτου ορίου για τους μισθωτούς, συνταξιούχους και αγρότες στα σημερινά επίπεδα με τον Αλέξη Τσίπρα να δηλώνει με έμφαση ότι όσο είναι ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία το αφορολόγητο όριο δεν θα κοπεί.

Η κυβέρνηση επιδιώκει να κλείσει το συντομότερο δυνατόν το θέμα του αφορολόγητου και να εξασφαλίσει το πράσινο φως από τους θεσμούς για τη μη περικοπή του από την 1η Ιανουαρίου 2019 πριν στηθούν οι κάλπες των εθνικών εκλογών.

Παράλληλα, η κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο μείωση της πρώτης κλίμακας φορολόγησης από 22 στο 20%. Όπως και να έχει πάντως, κυβερνητικοί αξιωματούχοι θεωρούν βέβαια την θετική πορεία της οικονομίας, τονίζοντας ότι «όσο πλησιάζουμε στις εκλογές τόσο πιο εμφανή στην τσέπη θα είναι τα όσα έχουν ψηφιστεί και θα ψηφιστούν στην Βουλή».


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΟΠΕΚΑ: Αυξημένο επίδομα σε 59.000 μητέρες – Τη Μεγάλη Τρίτη η καταβολή

Οι 58.912 γυναίκες που γέννησαν εντός του 2023 και έχουν λάβει ήδη το πλήρες ποσό …