Πρωτομαγιά: Χωρίς ηλεκτρικό και τρόλεϊ - Δεμένα όλα τα πλοία

Πρωτομαγιά: Χωρίς ηλεκτρικό και τρόλεϊ - Δεμένα όλα τα πλοία

Χειρόφρενο θα τραβήξουν οι εργαζόμενοι στα τρένα την Πρωτομαγιά καθώς θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία στον ηλεκτρικό. Παράλληλα, την ίδια μέρα χωρίς τρόλεϊ θα μείνει η Αθήνα, ενώ η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία κήρυξε 24ωρη απεργία για όλες τις κατηγορίες πλοίων.

«Η Πρωτομαγιά είναι μέρα αγώνα, τιμής και μνήμης. Θυμόμαστε και τιμάμε τους πρωτοπόρους αγωνιστές και τα θύματα των εργατικών αγώνων για βελτίωση των συνθηκών δουλειάς, για αξιοπρεπείς αμοιβές, για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων μας. Ανασυγκροτούμαστε, θέτουμε τους στόχους μας και προχωράμε σε νέους αγώνες. Διεκδικούμε και παλεύουμε για την αναπλήρωση απωλειών από τις μνημονιακές πολιτικές λιτότητας, για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και στις κοινωνικές παροχές» αναφέρουν οι εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ σε ανακοίνωσή τους.

Και συνεχίζουν: «Οι εργαζόμενοι στις Σταθερές Συγκοινωνίες έχουμε μπροστά μας και άλλα καθήκοντα: Υπερασπιζόμαστε τον δημόσιο χαρακτήρα των συγκοινωνιών, διεκδικούμε την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, αγωνιζόμαστε για ασφαλείς, φθηνές συγκοινωνίες, με αγώνες κατακτάμε τα δικαιώματά μας».

«Γι’ αυτό» καταλήγουν, «το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας αποφάσισε ομόφωνα την πραγματοποίηση 24ωρης Απεργίας την Τετάρτη 1 η του Μάη και την συμμετοχή στις πρωτομαγιάτικες απεργιακές συγκεντρώσεις».

Χωρίς τρόλεϊ θα μείνει η Αθήνα την Πρωτομαγιά, καθώς η Ένωση Εργαζομένων στον ΗΛΠΑΠ αποφάσισε τη συμμετοχή της στις κινητοποιήσεις της 1ης Μαΐου με 24ωρη απεργία.

«Η Εργατική Πρωτομαγιά αποτελεί ορόσημο για ους αγώνες και τις θυσίες των εργαζομένων για εξασφάλιση των βασικών τους δικαιωμάτων» αναφέρει η Ένωση στην ανακοίνωσή της, τονίζοντας πως οι εργαζόμενοι της ΟΣΥ βρίσκονται χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

«Διεκδικούμε έξοδο από το ενιαίο μισθολόγιο, υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης με αυξήσεις μισθών, προσλήψεις προσωπικού, αγορά νέων οχημάτων, γρήγορη, ασφαλή και αξιόπιστη μετακίνηση» επισημαίνει η Ένωση. Έτσι, τα τρόλεϊ θα ακινητοποιηθούν ανήμερα την Πρωτομαγιά όλο το 24ωρο.

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία κήρυξε 24ωρη απεργία για όλες τις κατηγορίες πλοίων την Πρωτομαγιά, από τις 00:01 τα ξημερώματα έως 24:00 τα μεσάνυχτα.

«Παρά τις συνεχείς πιέσεις και διαμαρτυρίες και τις αντίστοιχες υποσχέσεις των αρμοδίων, τα προβλήματα όχι μόνον δεν επιλύονται, αλλά εξακολουθούν να συσσωρεύονται καθημερινά, με αποκορύφωμα την εξακολούθηση εφαρμογής του νόμου για τις μειωμένες και ειδικές συνθέσεις στα επιβατικά μεσογειακά και ακτοπλοϊκά πλοία, τις συντάξεις, το ασφαλιστικό και τη συνεχιζόμενη παραβίαση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας σε ό,τι αφορά τις ώρες απασχόλησης», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.

Το σωματείο των ναυτικών καλεί την κυβέρνηση και την εργοδοσία να δώσει επιτέλους λύσεις στα προβλήματα, ενώ ζητά τη συμμετοχή όλων στην απεργιακή κινητοποίηση.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Αυξήθηκαν καταθέσεις και δάνεια τον Μάρτιο σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος

O ετήσιος ρυθμός μεταβολής μειώθηκε στο 2,9% από 3,1% τον προηγούμενο μήνα Αυξήθηκαν κατά 396 …