Συνάντηση Αχτσιόγλου με μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας

Συνάντηση Αχτσιόγλου με μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας

Συνάντηση με τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους Αττικής στον Κεντρικό Τομέα, με τον Συνδυασμό «Δύναμη Ζωής» της Ρένας Δούρου, Βαγγέλη Σκούφα,μέλος των “Οικογενειών Ουράνιο Τόξο”, και Άννα Κουρουπού, Διευθύντρια του «Red Umbrella Athens», είχε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, οι στόχοι της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας,όπως η θέσπιση από πλευράς της ελληνικής πολιτείας του πολιτικού γάμου και της τεκνοθεσίας για όλα τα ζευγάρια, ανεξαρτήτως φύλου των συντρόφων.

Παράλληλα, συζητήθηκε η ανάγκη ασφαλούς και δίχως διακρίσεις πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας για όλα τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα, ενώ τονίστηκε και η ιδιαίτερη σημασίαμιας πραγματικά συμπεριληπτικής εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες, με στόχο τηνκαταπολέμηση των διακρίσεων και του ενδοσχολικού εκφοβισμού.

λοατκι

Σχετικά με τις αρμοδιότητες του Υπουργείου Εργασίας, συζητήθηκαν ζητήματα πουαφορούν την ενίσχυση της πρόσβασης των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων στην αγορά εργασίας.Επισημάνθηκε, ακόμα, η ανάγκη δημιουργίας ξενώνων για ανήλικα και ενήλικαπρόσωπα, με σκοπό την υποστήριξη ΛΟΑΤΚΙ ανθρώπων, που αποτελούν θύματαενδοοικογενειακής βίας ή βρίσκονται σε δυσκολία ή κίνδυνο.

Για τη στέγαση τέτοιων δομών θα εξεταστεί η αξιοποίηση ακινήτων του Υπουργείου Εργασίας.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Τουρκία: Μπούμεραγκ το πάγωμα εξαγωγών στο Ισραήλ;

Αιφνιδίασε τους Τούρκους εμπόρους η απόφαση Ερντογάν να παγώσει τις εξαγωγές προς το Ισραήλ. Τώρα …