Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε κατά την αναγκαστική προσγείωση που πραγματοποίησε σήμερα αεροσκάφος της εταιρείας Aeroflot στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο της Μόσχας, σύμφωνα με μια πηγή των τοπικών υπηρεσιών άμεσης βοήθειας, την οποία επικαλείται το πρακτορείο Tass. «Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε. Συνολικά, υπήρχαν 73 επιβάτες και έξι μέλη πληρώματος», είπε η πηγή αυτή. Νωρίτερα, το πρακτορείο είχε κάνει λόγο για "πενταμελές πλήρωμα". Δεν έχει διευκρινιστεί προς το παρόν αν το θύμα ήταν επιβάτης ή μέλος του πληρώματος. Το αεροδρόμο είχε κλείσει προσωρινά μετά το δυστύχημα, όμως ένας από τους διαδρόμους προσγείωσης/απογείωσης ξανάνοιξε και λειτουργεί πλέον κανονικα. "Το αεροπλάνο εξέπεμψε σήμα κινδύνου μετά την απογείωση. Επιχείρησε να προσγειωθεί κατεπειγόντως, δεν τα κατάφερε την πρώτη φορά. Την δεύτερη φορά, το σύστημα πέδησης χτύπησε στο έδαφος, κατόπιν χτύπησε με τη μύτη και πήρε φωτιά. Στις εικόνες που μεταδόθηκαν από ρωσικά τηλεοπτικά κανάλια διακρίνεται μια κολόνα καπνού να υψώνεται από το αεροπλάνο. Άλλες εικόνες το δείχνουν να φλέγεται ενώ προσπαθεί να προσγειωθεί και στη συνέχεια οι επιβάτες το εγκαταλείπουν από την πίσω έξοδο. Τα αίτια της πυρκαγιάς ερευνώνται. Σύμφωνα με το πρακτορείο Tass, το αεροπλάνο ενδέχεται να χτυπήθηκε από κεραυνό, ωστόσο το πρακτορείο Ria Novosti έκανε λόγο για δυσλειτουργία στα ηλεκτρολογικά συστήματα του Superjet. {https://twitter.com/ru_rbc/status/1125068238793138176}

Συναγερμός στη Μόσχα: Αεροπλάνο τυλίχτηκε στις φλόγες - Ένας νεκρός (βίντεο)

Συναγερμός στη Μόσχα: Αεροπλάνο τυλίχτηκε στις φλόγες - Ένας νεκρός (βίντεο)

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε κατά την αναγκαστική προσγείωση που πραγματοποίησε σήμερα αεροσκάφος της εταιρείας Aeroflot στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο της Μόσχας, σύμφωνα με μια πηγή των τοπικών υπηρεσιών άμεσης βοήθειας, την οποία επικαλείται το πρακτορείο Tass.

«Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε. Συνολικά, υπήρχαν 73 επιβάτες και έξι μέλη πληρώματος», είπε η πηγή αυτή. Νωρίτερα, το πρακτορείο είχε κάνει λόγο για "πενταμελές πλήρωμα". Δεν έχει διευκρινιστεί προς το παρόν αν το θύμα ήταν επιβάτης ή μέλος του πληρώματος.

Το αεροδρόμο είχε κλείσει προσωρινά μετά το δυστύχημα, όμως ένας από τους διαδρόμους προσγείωσης/απογείωσης ξανάνοιξε και λειτουργεί πλέον κανονικα.

"Το αεροπλάνο εξέπεμψε σήμα κινδύνου μετά την απογείωση. Επιχείρησε να προσγειωθεί κατεπειγόντως, δεν τα κατάφερε την πρώτη φορά. Την δεύτερη φορά, το σύστημα πέδησης χτύπησε στο έδαφος, κατόπιν χτύπησε με τη μύτη και πήρε φωτιά.

Στις εικόνες που μεταδόθηκαν από ρωσικά τηλεοπτικά κανάλια διακρίνεται μια κολόνα καπνού να υψώνεται από το αεροπλάνο. Άλλες εικόνες το δείχνουν να φλέγεται ενώ προσπαθεί να προσγειωθεί και στη συνέχεια οι επιβάτες το εγκαταλείπουν από την πίσω έξοδο.

Τα αίτια της πυρκαγιάς ερευνώνται. Σύμφωνα με το πρακτορείο Tass, το αεροπλάνο ενδέχεται να χτυπήθηκε από κεραυνό, ωστόσο το πρακτορείο Ria Novosti έκανε λόγο για δυσλειτουργία στα ηλεκτρολογικά συστήματα του Superjet.

{https://twitter.com/ru_rbc/status/1125068238793138176}


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Φορολογικές δηλώσεις 2023: Ξεκίνησε η υποβολή από χθες - Όλες οι αλλαγές

Δείτε όλες τις αλλαγές που αφορούν τις φορολογικές δηλώσεις για το οικονομικό έτος 2023 Ξεκίνησε …