Σε υψηλούς τόνους ξεκίνησε η διαδικασία συζήτησης του σχέδιο νόμου "Ρύθμιση οφειλών προς τους φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, τη Φορολογική Διοίκηση και τους ΟΤΑ α' βαθμού, Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις Δημοσίου και λοιπές ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικές διατάξεις, Ενίσχυση της προστασίας των εργαζομένων κ.α" στην Βουλή στις Διαρκείς Επιτροπές Κοινωνικών, Οικονομικών και Δημ. Διοίκησης, Δημ. Τάξης και Δικαιοσύνης. Ο Τομεάρχης της Εργασίας της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης κατέθεσε πριν από λίγο την τροπολογία της ΝΔ για την μη κατάργηση του αφορολόγητου. Ο βουλευτής Ν. Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης αναφερόμενος στα μέτρα που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στην ΝΔ δήλωσε" μην στεναχωριέστε σε λίγο θα καταθέσει ο κ. Μητσοτάκης την μη μείωση του αφορολόγητου". Σημειώνοντας ότι "όσο κι αν φωνάζετε τα παραμύθια τελείωσαν.Η παραπληροφόρηση και η καταστροφολογία τελείωσε". Στην συνέχεια ο κ. Βαρδάκης αναφέρθηκε σε μια μια διάταξη του σχεδίου νόμου υπογραμμιζοντας ότι για πρώτη φορά μπαίνει επανυπολογισμός των οφειλών. Παράλληλα έκανε επίθεση στην ΝΔ καθώς αναφέρθηκε στα μέτρα όταν ήταν κυβέρνηση για μείωση του εργατικου κόστους καταγγέλοντας τους ότι τώρα βάζουν μάσκα φιλοεργατικών. "Τολμήσατε να κόψετε ακόμη και το επίδομα ανεργίας" προσθέτοντας "είπατε στους νέους να εργαστούν με 280 ευρώ με τον αισχρό υποκατώτατο που θεσπισατε". Ψυχραιμία συνέστησε ο κ. Βρούτσης στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας ότι ούτε τα ψέμματα ούτε οι θεατρινισμοι σας σώζουν από την πολιτική συντριβή που έρχεται σε λίγες ημέρες. Παραθέτοντας και απαντώντας στο κοινωνικό πακέτο της κυβέρνησης τα εξης: -μέσα σε 4 χρόνια εξαφάνισαν την μεσαία τάξη με 27 νέους φόρους, 17 αυξήσεις εισφορών και πρωταθλήτρια φόρων σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ - 750 εκ ευρώ σε ετήσια βάση από την περικοπή των κύριων και επικουρικών συντάξεων και δόθηκαν 800 εκ. Ευρώ για 13η σύνταξη -πριν 3 μήνες ο ILO ανακοίνωσε ότι το 2014 αυξήθηκαν οι μισθοί κατά 1,9% ενώ το 2017 σημειώθηκε μείωση κατά 3,5% Ο κ. Βρούτσης χαράκτηριστικα ανέφερε ότι στην τελευταία ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία που είχε κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ υπήρχαν 1,4 εκ οφειλέτες και μπήκαν στην ρύθμιση μονο 8.000. "Βάζετε 18 δόσεις στις επιχειρήσεις; λογικό είναι γιατί οι επιχειρήσεις δεν ψηφίζουν " ανέφερε τελειώνοντας ο κ. Βρούτσης.

Ενταση στη Βουλή για τις 120 δόσεις - Κατατέθηκε η τροπολογία για την μη κατάργηση του αφορολόγητου 

Ενταση στη Βουλή για τις 120 δόσεις - Κατατέθηκε η τροπολογία για την μη κατάργηση του αφορολόγητου 

Σε υψηλούς τόνους ξεκίνησε η διαδικασία συζήτησης του σχέδιο νόμου "Ρύθμιση οφειλών προς τους φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, τη Φορολογική Διοίκηση και τους ΟΤΑ α' βαθμού, Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις Δημοσίου και λοιπές ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικές διατάξεις, Ενίσχυση της προστασίας των εργαζομένων κ.α" στην Βουλή στις Διαρκείς Επιτροπές Κοινωνικών, Οικονομικών και Δημ. Διοίκησης, Δημ. Τάξης και Δικαιοσύνης.

Ο Τομεάρχης της Εργασίας της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης κατέθεσε πριν από λίγο την τροπολογία της ΝΔ για την μη κατάργηση του αφορολόγητου.

Ο βουλευτής Ν. Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης αναφερόμενος στα μέτρα που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στην ΝΔ δήλωσε" μην στεναχωριέστε σε λίγο θα καταθέσει ο κ. Μητσοτάκης την μη μείωση του αφορολόγητου".

Σημειώνοντας ότι "όσο κι αν φωνάζετε τα παραμύθια τελείωσαν.Η παραπληροφόρηση και η καταστροφολογία τελείωσε".

Στην συνέχεια ο κ. Βαρδάκης αναφέρθηκε σε μια μια διάταξη του σχεδίου νόμου υπογραμμιζοντας ότι για πρώτη φορά μπαίνει επανυπολογισμός των οφειλών.

Παράλληλα έκανε επίθεση στην ΝΔ καθώς αναφέρθηκε στα μέτρα όταν ήταν κυβέρνηση για μείωση του εργατικου κόστους καταγγέλοντας τους ότι τώρα βάζουν μάσκα φιλοεργατικών.

"Τολμήσατε να κόψετε ακόμη και το επίδομα ανεργίας" προσθέτοντας "είπατε στους νέους να εργαστούν με 280 ευρώ με τον αισχρό υποκατώτατο που θεσπισατε".

Ψυχραιμία συνέστησε ο κ. Βρούτσης στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας ότι ούτε τα ψέμματα ούτε οι θεατρινισμοι σας σώζουν από την πολιτική συντριβή που έρχεται σε λίγες ημέρες.

Παραθέτοντας και απαντώντας στο κοινωνικό πακέτο της κυβέρνησης τα εξης: -μέσα σε 4 χρόνια εξαφάνισαν την μεσαία τάξη με 27 νέους φόρους, 17 αυξήσεις εισφορών και πρωταθλήτρια φόρων σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ - 750 εκ ευρώ σε ετήσια βάση από την περικοπή των κύριων και επικουρικών συντάξεων και δόθηκαν 800 εκ. Ευρώ για 13η σύνταξη -πριν 3 μήνες ο ILO ανακοίνωσε ότι το 2014 αυξήθηκαν οι μισθοί κατά 1,9% ενώ το 2017 σημειώθηκε μείωση κατά 3,5%

Ο κ. Βρούτσης χαράκτηριστικα ανέφερε ότι στην τελευταία ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία που είχε κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ υπήρχαν 1,4 εκ οφειλέτες και μπήκαν στην ρύθμιση μονο 8.000.

"Βάζετε 18 δόσεις στις επιχειρήσεις; λογικό είναι γιατί οι επιχειρήσεις δεν ψηφίζουν " ανέφερε τελειώνοντας ο κ. Βρούτσης.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης σε πολίτες τρίτων χωρών και Ευρωπαίους πολίτες

Αριθμ. Δ3(α)/33959 – ΦΕΚ Τεύχος Β 3800/01.07.2024Εφαρμογή του Συστήματος Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης (Σ.Η.Σ.) σε πολίτες τρίτων …