Καμμένος: Όχι στην ψήφο εμπιστοσύνης από ΑΝΕΛ

Οι "Ανεξάρτητοι Έλληνες" δεν θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση είπε ο Πάνος Καμμένος στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής.
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ τόνισε ότι λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης με τις πρωτοφανείς προκλήσεις της Τουρκίας, η συζήτηση έπρεπε να αναβληθεί και η Βουλή σε ειδική συνεδρίασή της έπρεπε να στηρίξει τις εθνικές θέσεις.
Ο κ. Καμμένος είπε ακόμα ότι η Τουρκία απειλεί με δύο γεωτρήσεις εντός της Κυπριακής ΑΟΖ, "δηλαδή με κατοχή εθνικού εδάφους", αναφέρθηκε στις σημερινές παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου από τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη και πρόσθεσε ότι έπρεπε να κάνουμε αυτό που για πρώτη φορά κάνουν οι σύμμαχοί μας, αλλά και φίλοι εκτός των συμμαχιών που συμμετέχουμε, να στηρίξουμε, δηλαδή, το Διεθνές Δίκαιο.
Επισήμανε ότι αντ' αυτού η Βουλή "έβγαλε" μια εικόνα διχόνοιας με προσωπικές αντιπαραθέσεις, ενώ μιλώντας στη συνέχεια για τον πρόεδρο της ΝΔ, είπε ότι "δεν μιλάνε για κότερα όταν βρίσκονται στη γέφυρα του Noor 1".
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό "ο οποίος στην ομιλία του χρησιμοποίησε 46 φορές την λέξη "εμείς" εννοώντας τον ΣΥΡΙΖΑ', είπε ότι "για να μπορείτε να λέτε το "εμείς" υπήρχε εταίρος, χωρίς τους Ανεξάρτητους 'Ελληνες, δεν θα ήσασταν πρωθυπουργός".
Είπε ακόμα ότι ο πρωθυπουργός παραβίασε την συμφωνία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την Συμφωνία των Πρεσπών, προσθέτοντας ότι ο πρωθυπουργός "διέλυσε το κόμμα των ΑΝΕΛ" και ότι πλέον η κυβέρνηση "από εθνικού σκοπού μετετράπη σε κυβέρνηση αποστασίας στην οποία προσφέρθηκαν υπουργικές καρέκλες έναντι βουλευτικών εδρών".
Ο Π. Καμμένος θέτοντας το ερώτημα "έχει νομιμοποίηση αυτή η κυβέρνηση;" ανέφερε στη συνέχεια ότι ο πρωθυπουργός είχε δύο επιλογές: να ζητήσει την στήριξη όλων των κομμάτων καθώς "η Τουρκία απειλεί και ο Ερντογάν παίζει όλα τα χαρτιά του με τις επαναληπτικές εκλογές στην Κωνσταντινούπολη και θα εξάγει το πρόβλημα όχι μόνο στην Κύπρο" ακόμα και την δημιουργία κυβέρνησης εθνικής ενότητας μέχρι τις εκλογές, ή να προχωρήσει σε εκλογές.
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είπε ότι ενώ η χώρα βαδίζει προς τις ευρωεκλογές, εντούτοις δεν διεξάγεται καμία συζήτηση για το "τι Ευρώπη θέλουμε", προσθέτοντας ότι η σημερινή ΕΕ "δεν έχει καμία σχέση με την ΕΟΚ του Κωνσταντίνου Καραμανλή και των μεγάλων ηγετών, την Ευρώπη των εθνών-κρατών, την Ευρώπη των ίσων", ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην επισήμανση του Ανδρέα Παπανδρέου περί μετατροπής της Ευρώπης "σε μια Ευρώπη των συμφερόντων".
Όπως σημείωσε σήμερα είναι "η Ευρώπη ενός μη θεσμοθετημένου οργάνου, του Eurogroup, των εντολών του Γερμανού υπουργού Οικονομικών και του Βέμπερ 'του μεγαλύτερου ανθέλληνα'", προσθέτοντας ότι σε αρκετές χώρες συγκυβερνούν δυνάμεις που ανήκουν στο ΕΛΚ και το ΕΣΚ, ως οπαδοί, αμφότεροι, της παγκοσμιοποίησης.
Υπογράμμισε ότι οι ΑΝΕΛ "θα παλέψουν για να ανατρέψουν την λογική της ισοπέδωσης των εθνών-κρατών".
Επισήμανε ότι "η Ευρώπη είναι άφαντη ακόμα και τώρα που ζητάμε τη στήριξή της με ενιαία σύνορα, καθώς τα σύνορα της Ελλάδας και της Κύπρου, όπως πολλές φορές λέει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είναι σύνορα ευρωπαϊκά" και τόνισε ότι "αν αύριο η Τουρκία πάρει απόφαση να στείλει δύο γεωτρύπανα για να κάνουν παράνομες γεωτρήσεις, δηλαδή προσβολή εθνικού εδάφους στην κυπριακή ΑΟΖ, η Ευρώπη θα πρέπει να επιληφθεί και να αντιδράσει γιατί θα γίνουν παράνομες γεωτρήσεις στην ευρωπαϊκή ΑΟΖ και θα έχουμε παράνομη εισβολή στην ευρωπαϊκή ΑΟΖ".
Υπογραμμίζοντας εκ νέου την κρισιμότητα της κατάστασης, είπε ότι πρέπει να ισχυροποιηθούν οι συμμαχίες "τις οποίες χτίσαμε με τις ΗΠΑ, το Ισραήλ και την Αίγυπτο και τις μεσογειακές χώρες".
Υπενθύμισε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι για τις συμμαχίες αυτές οι ΑΝΕΛ "έβαλαν μεγάλο λιθαράκι διότι όταν μιλήσαμε για συμμαχία με το Ισραήλ, κάποιοι μιλούσαν με την Χαμάς, όταν λέγαμε ότι κύριος σύμμαχος πρέπει να είναι το Ισραήλ. Και βεβαίως αυτό υπηρέτησε ο πρωθυπουργός και μας έδειξε την πόρτα στις ΗΠΑ. Και η διοίκηση Ομπάμα, όπως και η διοίκηση Τραμπ επέλεξαν την Ελλάδα ως κύριο σύμμαχό τους".
"Σε αυτό συνέβαλαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και θα πρέπει την προσφορά αυτή των ΑΝΕΛ να την συνυπολογίσετε και για ποιό λόγο σήμερα αναγκαζόμαστε να ψηφίσουμε "Όχι" στην ψήφο εμπιστοσύνης. Να συνυπολογίσετε ότι συμμετείχαμε στην προσπάθεια εξόδου της χώρας από τα μνημόνια, να αντιληφθείτε τι πληρώσαμε εμείς ως αντίτιμο και όταν λέτε "εμείς", να λέτε 'εμείς με την στήριξη των ΑΝΕΛ' που έφεραν τις συμμαχίες αυτές πολύ πιο κοντά και αποχώρησαν γιατί διαφώνησαν σε ένα θέμα που από την αρχή είχαμε συμφωνήσει ότι δεν συμφωνούμε. Θα μείνουμε πιστοί μέχρι τέλους στις αρχές μας και στις αξίες μας και τελικά ο ελληνικός λαός είναι εκείνος που θα επιλέξει ποιοί θέλει να βρίσκονται στη Βουλή" κατέληξε στην ομιλία του ο Π. Καμμένος.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Στήριξη στον Μερτς από το ΕΛΚ για επόμενο Καγκελάριο στη Γερμανία

Οι ηγέτες του ΕΛΚ, με την συνάντησή τους στην έδρα του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος στο Βερολίνο, …