Ρομποτικός δονητής δικαιώθηκε μετά από τέσσερις μήνες υπομονής

Το Osé (Πηγή: Loradicarlo)

Η δικαίωση ήλθε με τέσσερις μήνες καθυστέρηση…
Ο λόγος για τον ρομποτικό δονητή Osé, ο οποίος τον Ιανουάριο κέρδισε το βραβείο καινοτομίας στην διεθνή έκθεση ηλεκτρονικών CES του Λας Βέγκας.
Ωστόσο η διάκριση αφαιρέθηκε άμεσα από την Ένωση Καταναλωτικής Τεχνολογίας (CTA), η οποία μάλιστα εκδίωξε το προϊόν από την CES, την μεγαλύτερη έκθεση στο πεδίο των ηλεκτρονικών για καταναλωτές.
Η απόφαση όμως ανατράπηκε, μετά από μπαράζ παραπόνων και καταγγελιών για διακρίσεις και σεμνοτυφία.
Η CTA «δεν χειρίστηκε με πρέποντα τρόπο αυτό το βραβείο», ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρός της, Τζιν Φόστερ, προσθέτοντας πως ζητά «ειλικρινή συγγνώμη» από την κατασκευάστρια εταιρεία.
Η Λόρα Χάντοκ, ιδρύτρια και διευθύνων σύμβουλος της μικρής κατασκευάστριας εταιρείας, είχε κατηγορήσει τη CTA ότι η αιτία της απόρριψης ήταν πως επρόκειτο για ένα προϊόν εστιασμένο στη γυναικεία σεξουαλικότητα, αλλά και στις ανάγκες της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ.
Μετά την νέα βράβευση, η Χάντοκ δήλωσε ότι εκτιμά «τη χειρονομία» της CTA που, όπως είπε, «θα απομακρύνει το στίγμα και την ενόχληση από τη γυναικεία σεξουαλικότητα».
Η Ένωση από την πλευρά της διαμήνυσε πως θα φροντίσει για μία ανοιχτή και συμμετοχική έκθεση το 2020.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Φορολογικές δηλώσεις 2023: Ξεκίνησε η υποβολή από χθες - Όλες οι αλλαγές

Δείτε όλες τις αλλαγές που αφορούν τις φορολογικές δηλώσεις για το οικονομικό έτος 2023 Ξεκίνησε …