Στην ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή είπε: «Καταθέσαμε την πρόταση δυσπιστίας κατά του Παύλου Πολάκη την οποία ο κύριος Τσίπρας έσπευσε να μετατρέψει σε πρόταση εμπιστοσύνης για να αλλάξει το θέμα. Ταυτίζεται με εσάς και εν τέλει με τη φασιστική συμπεριφορά. Είναι αλήθεια ότι τηνη Τετάρτη καταλήξαμε σε μία εφ όλης της ύλης αντιπαράθεση και η συζήτηση εκτραχύνθηκε. Όλοι με ξέρουν και όλοι ξέρουν ότι αυτό δεν είναι το δικό μου ήθος. Έκανα λάθος όμως. Ο κ. Τσίπρας μην νομίζει ότι η ευγένεια με την οποία επιλέγω να πολιτεύομαι είναι έκφραση αδυναμίας». «Το είπα προχθές και το ξαναλέω σήμερα: δεν θα δεχθώ καμία άλλη χυδαία αναφορά στην οικογένειά μου. Θα απαντάω – γιατί η κοινή γνώμη οφείλει να έχει ακριβή αντίληψη για το ποιόν των προσώπων που συμμετέχουν στη δημόσια ζωή. Καλό θα είναι ο κ.Τσίπρας να είναι πιο προσεκτικός – ή μάλλον να έχει πολιτική και προσωπική συνείδηση – όταν έχει την έμπνευση να απαντά με στίχους. Ο Ανέστης Αναγνωστάκης, γιος του μεγάλου ποιητή της Αριστεράς, δήλωσε πως ο στίχος που επικαλεστήκατε προχθές, κ.Τσίπρα, «Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε…», γράφτηκε από τον πατέρα του για κάποιους σαν εσάς. Συνεπώς, σας τον επιστρέφω. Και μάλιστα στα σωστά του συμφραζόμενα. Και σας αφιερώνω με τη σειρά μου ένα άλλο δίστιχο του Μανώλη Αναγνωστάκη από το ποίημα του «Φοβάμαι»: «Φοβάμαι τους ανθρώπους που με καταλερωμένη τη φωλιά πασχίζουν τώρα να βρουν λεκέδες στη δική σου.Αυτή είναι η αλήθεια». «Κακώς βουλευτής μας χρησιμοποίησε ψεύτικες φωτογραφίες« είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την υπόθεση Κεφαλογιάννη, τονίζοντας πως μια συγγνώμη από τον κύριο Πολάκη θα αρκούσε για τα όσα έγιναν με τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο.

Μητσοτάκης: Έκανα λάθος, ξέφυγα (LIVE)

photo: Eurokinissi

Στην ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή είπε: «Καταθέσαμε την πρόταση δυσπιστίας κατά του Παύλου Πολάκη την οποία ο κύριος Τσίπρας έσπευσε να μετατρέψει σε πρόταση εμπιστοσύνης για να αλλάξει το θέμα.

Ταυτίζεται με εσάς και εν τέλει με τη φασιστική συμπεριφορά. Είναι αλήθεια ότι τηνη Τετάρτη καταλήξαμε σε μία εφ όλης της ύλης αντιπαράθεση και η συζήτηση εκτραχύνθηκε. Όλοι με ξέρουν και όλοι ξέρουν ότι αυτό δεν είναι το δικό μου ήθος. Έκανα λάθος όμως. Ο κ. Τσίπρας μην νομίζει ότι η ευγένεια με την οποία επιλέγω να πολιτεύομαι είναι έκφραση αδυναμίας».

«Το είπα προχθές και το ξαναλέω σήμερα: δεν θα δεχθώ καμία άλλη χυδαία αναφορά στην οικογένειά μου. Θα απαντάω – γιατί η κοινή γνώμη οφείλει να έχει ακριβή αντίληψη για το ποιόν των προσώπων που συμμετέχουν στη δημόσια ζωή. Καλό θα είναι ο κ.Τσίπρας να είναι πιο προσεκτικός – ή μάλλον να έχει πολιτική και προσωπική συνείδηση – όταν έχει την έμπνευση να απαντά με στίχους. Ο Ανέστης Αναγνωστάκης, γιος του μεγάλου ποιητή της Αριστεράς, δήλωσε πως ο στίχος που επικαλεστήκατε
προχθές, κ.Τσίπρα, «Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε…», γράφτηκε από τον πατέρα του για κάποιους σαν εσάς. Συνεπώς, σας τον επιστρέφω. Και μάλιστα στα σωστά του συμφραζόμενα.

Και σας αφιερώνω με τη σειρά μου ένα άλλο δίστιχο του Μανώλη Αναγνωστάκη από το ποίημα του «Φοβάμαι»: «Φοβάμαι τους ανθρώπους που με καταλερωμένη τη φωλιά πασχίζουν τώρα να βρουν λεκέδες στη δική σου.Αυτή είναι η αλήθεια». «Κακώς βουλευτής μας χρησιμοποίησε ψεύτικες φωτογραφίες« είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την υπόθεση Κεφαλογιάννη, τονίζοντας πως μια συγγνώμη από τον κύριο Πολάκη θα αρκούσε για τα όσα έγιναν με τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πιερρακάκης για ψηφιακό σχολείο: Η τεχνολογία βοηθάει το σχολείο επικουρικά

«Τα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Ουνέσκο, ιστορικοί ναοί, δεν μπορούν να μετατρέπονται σε τζαμιά»,τόνισε …