Ξεκινά σήμερα στη γερμανική Βουλή συζήτηση για την «αθέτηση των όρων χορήγησης πιστώσεων» στην Ελλάδα», μετά από αίτημα του κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD). Αφορμή τα σχέδια του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για αυξήσεις στις συντάξεις, καθώς και μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, τα τρόφιμα και την ενέργεια. Η Εναλλακτική για τη Γερμανία ζητά από την γερμανική κυβέρνηση να διαπιστώσει εάν πράγματι η ελληνική κυβέρνηση εφαρμόζει επαρκώς τους όρους για την παροχή βοήθειας και ζητά προκρίνει, αν όντως διαπιστωθεί αθέτηση υποχρεώσεων από την Αθήνα, την επιστροφή της τελευταίας δόσης στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας. Παράλληλα τάσσεται υπέρ της κατάργησης όλων των διευκολύνσεων στην αποπληρωμή των δανείων που έλαβε η Ελλάδα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας EFSF. Υπερβολικά γενναιόδωρη αντιμετώπιση της Ελλάδας Στην αιτιολόγηση για την κατάθεση του αιτήματος συζήτησης στη βουλή, η AfD αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι καμία άλλη χώρα της κρίσης δεν αντιμετωπίστηκε με τόση γενναιοδωρία όσο η Ελλάδα. Η ελληνική κυβέρνηση δεν κατέβαλλε τόκους για τα δάνεια, αλλά αντίθετα καρπώθηκε ακόμα και αρνητικά επιτόκια. Κατά συνέπεια η άποψη ότι η Γερμανία επωφελήθηκε από την διάσωση της Ελλάδας δεν ευσταθεί, καταλήγει η ευρωσκεπτικιστική παράταξη. Στο ζήτημα πήρε θέση και ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής Έκαρντ Ρέμπεργκ υπεύθυνος για ζητήματα προϋπολογισμού του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος. Δήλωσε στην εφημερίδα Bild ότι «οι βουλευτές έχουμε ευθύνη έναντι των γερμανών φορολογουμένων που επωμίζονται την οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα. Δεν υπάρχει κανένα αυτοματισμός στην χορήγηση επόμενων πιστώσεων». Μετά την ωριαία συζήτηση στο κοινοβούλιο το ζήτημα θα παραπεμφθεί στην αρμόδια επιτροπή προϋπολογισμού.

AfD κατά Ελλάδας: Να επιστρέψει η Ελλάδα την τελευταία δόση

AfD κατά Ελλάδας: Να επιστρέψει η Ελλάδα την τελευταία δόση

Ξεκινά σήμερα στη γερμανική Βουλή συζήτηση για την «αθέτηση των όρων χορήγησης πιστώσεων» στην Ελλάδα», μετά από αίτημα του κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD).

Αφορμή τα σχέδια του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για αυξήσεις στις συντάξεις, καθώς και μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, τα τρόφιμα και την ενέργεια.

Η Εναλλακτική για τη Γερμανία ζητά από την γερμανική κυβέρνηση να διαπιστώσει εάν πράγματι η ελληνική κυβέρνηση εφαρμόζει επαρκώς τους όρους για την παροχή βοήθειας και ζητά προκρίνει, αν όντως διαπιστωθεί αθέτηση υποχρεώσεων από την Αθήνα, την επιστροφή της τελευταίας δόσης στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας.

Παράλληλα τάσσεται υπέρ της κατάργησης όλων των διευκολύνσεων στην αποπληρωμή των δανείων που έλαβε η Ελλάδα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας EFSF.

Υπερβολικά γενναιόδωρη αντιμετώπιση της Ελλάδας

Στην αιτιολόγηση για την κατάθεση του αιτήματος συζήτησης στη βουλή, η AfD αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι καμία άλλη χώρα της κρίσης δεν αντιμετωπίστηκε με τόση γενναιοδωρία όσο η Ελλάδα.

Η ελληνική κυβέρνηση δεν κατέβαλλε τόκους για τα δάνεια, αλλά αντίθετα καρπώθηκε ακόμα και αρνητικά επιτόκια. Κατά συνέπεια η άποψη ότι η Γερμανία επωφελήθηκε από την διάσωση της Ελλάδας δεν ευσταθεί, καταλήγει η ευρωσκεπτικιστική παράταξη.

Στο ζήτημα πήρε θέση και ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής Έκαρντ Ρέμπεργκ υπεύθυνος για ζητήματα προϋπολογισμού του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος. Δήλωσε στην εφημερίδα Bild ότι «οι βουλευτές έχουμε ευθύνη έναντι των γερμανών φορολογουμένων που επωμίζονται την οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα.

Δεν υπάρχει κανένα αυτοματισμός στην χορήγηση επόμενων πιστώσεων». Μετά την ωριαία συζήτηση στο κοινοβούλιο το ζήτημα θα παραπεμφθεί στην αρμόδια επιτροπή προϋπολογισμού.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χρηματιστήριο - Κλείσιμο: Με άνοδο 0,40% έκλεισε ο Γενικός Δείκτης Τιμών

Συνολικά κινήθηκαν 119 τίτλοι εκ των οποίων οι 60 ανοδικά, οι 38 πτωτικά ενώ 21 …