Πολύ ακριβά κινδυνεύει να πληρώσει την απροθυμία του να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής ο Αμερικανός πρόεδρος. Σύμφωνα με στοιχεία τα οποία έχει στη διάθεσή της η «Guardian», τα ρυ..

Ο Τραμπ καλείται να πληρώσει τον λογαριασμό για τους ρυπογόνους πύργους του

Πολύ ακριβά κινδυνεύει να πληρώσει την απροθυμία του να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής ο Αμερικανός πρόεδρος. Σύμφωνα με στοιχεία τα οποία έχει στη διάθεσή της η «Guardian», τα ρυπογόνα κτήρια του Ντόναλντ Τραμπ στη Νέα Υόρκη ίσως κοστίσουν εκατομμύρια δολάρια στην αυτοκρατορία του.

Ειδικότερα, αναφέρει η «Guardian», οκτώ κτήρια του Τραμπ στη Νέα Υόρκη δεν πληρούν τις προϋποθέσεις που θέτουν οι νέοι κανονισμοί με σκοπό τη μείωση των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι ο Οργανισμός Τραμπ μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπος με πρόστιμα 2,1 εκατ. δολαρίων κάθε χρόνο από το 2013, εφόσον τα κτήρια δεν καταστούν πιο φιλικά προς το περιβάλλον.

Σύμφωνα με αξιωματούχους της Νέας Υόρκης, το σύνολο εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου από τα οκτώ μεγαλύτερα κτήρια του Αμερικανού προέδρου ανέρχεται στους 27.000 τόνους ισοδύναμου διοξειδίου του άνθρακα (CO2), όσο δηλαδή εκπέμπουν 5.800 αυτοκίνητα. Στα πιο ρυπογόνα περιλαμβάνονται ο Trump Tower, στην Πέμπτη Λεωφόρο και το Trump Building, στη Γουόλ Στριτ.

Ο μεγαλύτερος ωστόσο πονοκέφαλος για τον Αμερικανό πρόεδρο φαίνεται πως είναι το Trump International Hotel & Tower, το μεγαθήριο στο Σέντραλ Παρκ, για το οποίο ενδέχεται να πληρώνει πρόστιμο περίπου 850.000 δολαρίων, εάν δεν προχωρήσει σε βελτιώσεις της ενεργειακής αποδοτικότητάς του.

Σφοδρός επικριτής του Τραμπ, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο πρόκειται να πρωτοστατήσει σήμερα σε διαδήλωση μπροστά από τον Trump Tower, σε μία προσπάθεια να αναδείξει το θέμα.

«Πρόεδρε Τραμπ, σε παρακολουθούμε», δήλωσε ο Ντε Μπλάζιο. «Τα ρυπογόνα κτήριά σου είναι το πρόβλημα. Μείωσε τις εκπομπές αερίων ή πλήρωσε το τίμημα», πρόσθεσε.

naftemporiki.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Από ΑΠΕ το 30% της ενέργειας που παρήχθη παγκοσμίως το 2023

Το ποσοστό της «καθαρής» ενέργειας θα ήταν ακόμη υψηλότερο, αν η υδροηλεκτρική παραγωγή δεν είχε …