Το Facebook συνεχίζει ακάθεκτο τα «μπλοκ» σε σελίδες με λαϊκιστικό περιοχόμενο. Η πιο δημοφιλής πλατφόρμα κοινωνικής δίκτυωσης «δεν κάνει ούτε βήμα πίσω» στην προσπάθεια της να εξαφανίσει το ακραίο, βίαιο, ρατσιστικό ή αντισημιτικό λόγο από το περιεχόμενο που προωθείται στους χρήστες. Φυσικά, έξω από τον κλοιό των προφίλ που μπλοκάρει δεν έμειναν και σημαντικές προσωπικότητες όπως ο Λούις Φάρακαν, επικεφαλής της οργάνωσης «Έθνος του Ισλάμ» και ο Άλεξ Τζόουνς ιδρυτής του ιστότοπου «Infowars». Ενόψει των Ευρωκλογών που έρχονται, αποφάσισε να απαγορεύσει 23 ιταλικές ιστοσελίδες που διέδιδαν ασταμάτητα fake news. Τα «ραντάρ» του αμερικανικού κολοσσού των social media διαπίστωσαν πως οι εν λόγω λογαριασμοί προωθούν ρατσιστικό περιοχόμενο και ειδήσεις μίσους που περιείχαν κακοήθιες για τους πολιτικούς αντιπάλους. Όπως αναφέρει το Avaaz, το μεγαλύτερο και πιο ισχυρό κίνημα ακτιβιστών στο διαδίκτυο μπλόκαρε κυρίως φιλοκυβερνητικές ιστοσελίδες που στηρίζουν το αντιμεταναστευτικό, ακροδεξιό κόμμα «Λέγκα του Βορρά». Τα προφίλ αυτά, μάλιστα, φαίνεται πως είχαν υψηλή αποδοχή από τους χρήστες του Facebook ενώ στήριζαν δεξιά, λαϊκίστικα κόμματα, με αντισημιτικό περιεχόμενο. Ο διευθυντής της εκστρατείας της Avaaz, Κρίστοφ Σοτ αναφέρει σε δηλώσεις του πως «Τα ψέμματα αυτά έχουν σχεδιαστεί για να διασπείρουν το μίσος στην κοινωνία μας μέσω των social media πριν τις ευρωεκλογές». Υπενθυμίζουμε πως το Facebook στις 27 Απριλίου είχε ασχοληθεί και με τα ελληνικά πράγματα απαγορεύοντας στους χρήστες κοινοποιήσεις από τις επίσημες ιστοσελίδες της οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» xryshaygh.com και xagr.net.. Προέβη σε αυτή την απαγόρευση για λόγους «παραβίασης των όρων της κοινότητας». «Μπλοκ» είχε προηγηθεί και στα προφίλ των βουλευτών της Χρυσής Αυγής με ανακοίνωση του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης ότι δεν θα επιτρέψει καμία έκφραση υποστήριξης της λευκής υπεροχής ή υπέρ του διαχωρισμού των φύλων.

Το Facebook βάζει «φρένο» και σε άλλα προφίλ με λαϊκιστικό περιεχόμενο

Το Facebook βάζει «φρένο» και σε άλλα προφίλ με λαϊκιστικό περιεχόμενο

Το Facebook συνεχίζει ακάθεκτο τα «μπλοκ» σε σελίδες με λαϊκιστικό περιοχόμενο.

Η πιο δημοφιλής πλατφόρμα κοινωνικής δίκτυωσης «δεν κάνει ούτε βήμα πίσω» στην προσπάθεια της να εξαφανίσει το ακραίο, βίαιο, ρατσιστικό ή αντισημιτικό λόγο από το περιεχόμενο που προωθείται στους χρήστες. Φυσικά, έξω από τον κλοιό των προφίλ που μπλοκάρει δεν έμειναν και σημαντικές προσωπικότητες όπως ο Λούις Φάρακαν, επικεφαλής της οργάνωσης «Έθνος του Ισλάμ» και ο Άλεξ Τζόουνς ιδρυτής του ιστότοπου «Infowars».

Ενόψει των Ευρωκλογών που έρχονται, αποφάσισε να απαγορεύσει 23 ιταλικές ιστοσελίδες που διέδιδαν ασταμάτητα fake news. Τα «ραντάρ» του αμερικανικού κολοσσού των social media διαπίστωσαν πως οι εν λόγω λογαριασμοί προωθούν ρατσιστικό περιοχόμενο και ειδήσεις μίσους που περιείχαν κακοήθιες για τους πολιτικούς αντιπάλους.

Όπως αναφέρει το Avaaz, το μεγαλύτερο και πιο ισχυρό κίνημα ακτιβιστών στο διαδίκτυο μπλόκαρε κυρίως φιλοκυβερνητικές ιστοσελίδες που στηρίζουν το αντιμεταναστευτικό, ακροδεξιό κόμμα «Λέγκα του Βορρά». Τα προφίλ αυτά, μάλιστα, φαίνεται πως είχαν υψηλή αποδοχή από τους χρήστες του Facebook ενώ στήριζαν δεξιά, λαϊκίστικα κόμματα, με αντισημιτικό περιεχόμενο.

Ο διευθυντής της εκστρατείας της Avaaz, Κρίστοφ Σοτ αναφέρει σε δηλώσεις του πως «Τα ψέμματα αυτά έχουν σχεδιαστεί για να διασπείρουν το μίσος στην κοινωνία μας μέσω των social media πριν τις ευρωεκλογές».

Υπενθυμίζουμε πως το Facebook στις 27 Απριλίου είχε ασχοληθεί και με τα ελληνικά πράγματα απαγορεύοντας στους χρήστες κοινοποιήσεις από τις επίσημες ιστοσελίδες της οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» xryshaygh.com και xagr.net.. Προέβη σε αυτή την απαγόρευση για λόγους «παραβίασης των όρων της κοινότητας».

«Μπλοκ» είχε προηγηθεί και στα προφίλ των βουλευτών της Χρυσής Αυγής με ανακοίνωση του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης ότι δεν θα επιτρέψει καμία έκφραση υποστήριξης της λευκής υπεροχής ή υπέρ του διαχωρισμού των φύλων.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ: Ακόμα μία παραίτηση μέλους της Κεντρικής Επιτροπής, με «αιχμές« κατά Κασσελάκη

«Η τιμωρία με κλείσιμο μέσων που ασκούν κριτική και απολύσεις όσων έχουν μία άλλη οπτική …