Κινητοποιήσεις εργαζομένων σε Χαλυβουργική, Frigoglass και “Ευαγγελισμό” σήμερα

κινητοποιήσεις

Σειρά κινητοποιήσεων και στάσεων εργασίας πραγματοποιούνται σήμερα, Τρίτη 11 Ιουνίου, στη Χαλυβουργική, τη Frigoglass και τον “Ευαγγελισμό”, ενώ σε απεργιακό αγώνα έχουν κατέλθει και οι εργαζόμενοι στην ιδιωτική υγεία, όπως αναφέραμε σε άρθρο που δημοσιεύσαμε νωρίτερα.

Σε στάση εργασίας (10πμ.-12μ.) προχωρούν οι εργαζόμενοι στη «Χαλυβουργική», διεκδικώντας την καταβολή δεδουλευμένων. Στο πλαίσιο της στάσης, σχεδιάζουν κινητοποίηση στην Εθνική Οδό στο ύψος του εργοστασίου. Οι 167 εργαζόμενοι βρίσκονται «στον αέρα» όσον αφορά τις θέσεις εργασίας τους. Η απειλή της ανεργίας έχει γίνει ακόμα πιο ορατή ύστερα από τη διακοπή ηλεκτροδότησης του εργοστασίου στα μέσα του περασμένου Δεκέμβρη, για οφειλές ύψους 34,5 εκατ. ευρώ στη ΔΕΗ.

Η παραγωγική δραστηριότητα του εργοστασίου έχει διακοπεί από τα προηγούμενα χρόνια, και η εργοδοσία έχει μειώσει το προσωπικό από 560 σε 176 εργαζόμενους, ενώ έχει επιβάλει πολλές φορές καθεστώς διαθεσιμότητας και εκ περιτροπής απασχόλησης.

Σειρά κινητοποιήσεων, αρχής γενομένης με συγκέντρωση τη σημερινή συγκέντρωση έξω από το Εργατικό Κέντρο Πάτρας και την Πέμπτη 13 Ιουνίου έξω από το Υπουργείο Εργασίας στην Αθήνα, όπου έχει κλειστή τριμερής συνάντηση, εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι και το Σωματείο του εργοστασίου της Frigoglass, στην Κάτω Αχαΐα, στο οποίο η εργοδοσία έβαλε ξαφνικά λουκέτο αφήνοντας στην ανεργία 90 άτομα.

Το πρωί πραγματοποίησαν συμβολικό αποκλεισμό της Αποκεντρωμένη Διοίκηση στην Πάτρα. Ζήτησαν από το γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης να μεταφέρει στον πρωθυπουργό το πρόβλημά τους, διεκδικώντας να υπάρξει κυβερνητική παρέμβαση, στις ραγδαίες και δυσάρεστες εξελίξεις για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Στάση εργασίας προκήρυξε για σήμερα και το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός, για να μπει «τέρμα στις αυθαιρεσίες εργολάβων και διοίκησης». Η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί, από τις 8πμ. μέχρι τις 11 πμ., με συγκέντρωση στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και παράσταση διαμαρτυρίας στη Διοίκηση.

«Βάζουμε τέρμα στις αυθαιρεσίες εργολάβων και διοίκησης!» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Σωματείου. «Εδώ και τώρα να φύγουν οι εργολάβοι απ’ τα νοσοκομεία. Άμεσα να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων – μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού – ανάκτηση των απωλειών σε μισθούς και δικαιώματα. Δημόσια και δωρεάν Υγεία με υψηλού επιπέδου παροχές για όλο το λαό!».


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΟΠΕΚΑ: Αυξημένο επίδομα σε 59.000 μητέρες – Τη Μεγάλη Τρίτη η καταβολή

Οι 58.912 γυναίκες που γέννησαν εντός του 2023 και έχουν λάβει ήδη το πλήρες ποσό …