Θεσσαλονίκη: Το 2024 σε λειτουργία το Παιδιατρικό Νοσοκομείο-δωρεά του ΙΣΝ

Τον Οκτώβριο του 2024 προγραμματίζεται να είναι έτοιμο το Πανεπιστημιακό Παιδιατρικό Νοσοκομείο που θα οικοδομηθεί στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης, με δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» (ΙΣΝ), σε έκταση 40 στρεμμάτων ιδιοκτησίας του Νοσοκομείου Λοιμωδών.

Το Παιδιατρικό Νοσοκομείο θα είναι ένα πλήρως εξοπλισμένο υπερσύγχρονο νοσηλευτικό ίδρυμα, όπου το 50% των δωματίων θα είναι μονόκλινα, ενώ τα υπόλοιπα θα είναι δίκλινα. Σε έκταση 300 στρεμμάτων ιδιοκτησίας του υπουργείου Υγείας, απέναντι από το κτήριο του Παιδιατρικού Νοσοκομείου, προβλέπεται η δημιουργία συμπληρωματικών χώρων, που θα περιλαμβάνουν υγειονομικό πάρκο, χώρο πάρκινγκ, καθώς και δομή φιλοξενίας των οικογενειών και των συνοδών των νοσηλευόμενων παιδιών.

Τα παραπάνω επισημάνθηκαν κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την πρώτη παρουσίαση του Παιδιατρικού Νοσοκομείου, που διοργανώθηκε στο 3ο Λύκειο Χορτιάτη, στο Φίλυρο, με πρωτοβουλία του ΙΣΝ.

Όπως ανέφερε ο υπεύθυνος Διαχείρισης Μεγάλων Δωρεών του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», Γιάννης Ζερβάκης, η υλοποίηση του έργου προβλέπεται να αρχίσει το 2021 και, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα έχει ολοκληρωθεί το 2024. Όπως επισήμανε, η σύμβαση της δωρεάς του ΙΣΝ θα κυρωθεί με νόμο τον Μάιο του 2020, η έναρξη της δημοπράτησης του έργου θα γίνει τον Μάιο του 2021, η κατασκευή θα αρχίσει τον Οκτώβριο του 2021 και το έργο θα ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο του 2024.

«Με την υλοποίηση του νέου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής και του Πανεπιστημιακού Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, το ΙΣΝ φιλοδοξεί στη δημιουργία σύγχρονων μονάδων υγείας που θα αποτελέσουν πρότυπα νοσηλείας, περίθαλψης και φροντίδας, με την εφαρμογή καινοτόμων συστημάτων οργάνωσης και λειτουργίας» τόνισε ο διευθυντής Τεχνικών Δωρεών του ΙΣΝ, Θεόδωρος Μαραβέλιας. Αναφερόμενος στη φιλοσοφία του σχεδιασμού του Παιδιατρικού Νοσοκομείου, επισήμανε ότι «ο σύγχρονος νοσοκομειακός σχεδιασμός επιδιώκει την εναρμόνιση της βέλτιστης λειτουργικότητας με την υψηλή ποιότητα και αισθητική των κτιριακών υποδομών από πλευράς εσωτερικού και εξωτερικού περιβάλλοντος. Ο συνδυασμός αυτός έχει αποδειχτεί ότι επηρεάζει θετικά τους ασθενείς, τους εργαζόμενους και τους επισκέπτες και βελτιώνει τη θεραπευτική διαδικασία».

Πηγή: ΑΜΠΕ


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Υπουργείο Παιδείας Τουρκίας για Γαλάζια Πατρίδα

Έτοιμη να τυπώσει ακόμα και βιβλία τα οποία θα περιλαμβάνουν και σχετικούς χάρτες με την …