Φεστιβάλ Κάρλοβι Βάρι: Τιμώμενο πρόσωπο η Τζούλιαν Μουρ

«Αγαπώ τα Φεστιβάλ, μου δίνουν την ευκαιρία να συμμετέχω στην παγκόσμια κινηματογραφική κοινότητα» ανέφερε η Τζούλιαν Μουρ, την περασμένη Παρασκευή, στην έναρξη του φετινού, 54ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Κάρλοβι Βάρι στην όμορφη λουτρόπολη της Τσεχίας.

Η 59χρονη ηθοποιός παρέλαβε την τιμητική Κρυστάλλινη Σφαίρα του Κάρλοβι Βάρι από τον Διευθυντή του Φεστιβάλ, Γίρι Μπαρτόσκα, δίπλα της βρίσκονταν ο σύζυγός της, σκηνοθέτης Μπαρτ Φρόιντλιχ, αλλά και ο Μπίλι Κρούνταπ, με τον οποίο η Μουρ συμπρωταγωνιστεί στη νέα ταινία του Φρόιντλιχ, «After the Wedding», που θα κάνει την ευρωπαϊκή πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ.

Η Αμερικανίδα ηθοποιός με καταγωγή από τη Σκωτία -που απέσπασε το Όσκαρ α΄ γυναικείου ρόλου υποδυόμενη μια γυναίκα που παλεύει με τη νόσο Αλτσχάιμερ στην ταινία «Still Alice», έχει τιμηθεί, επίσης, με βραβεία ερμηνείας στα Φεστιβάλ των Καννών, του Βερολίνου και της Βενετίας.

Η διάσημη ηθοποιός έχει παίξει επίσης στις ταινίες: «Ο Χαμένος Κόσμος: Jurassic Park» (1997), «Ξέφρενες Νύχτες» (1997), «Ο Μεγάλος Λεμπόφσκι» (1998), «Hannibal» (2001), «Οι Ώρες» (2002), «Next» (2007) και «Τα Παιδιά είναι Εντάξει» (2010).

Το 54ο Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι, το οποίο θα διαρκέσει έως τις 6 Ιουλίου, κατά παράδοση, προσελκύει κάθε χρόνο περισσότερους από 100.000 λάτρεις του κινηματογράφου.

naftemporiki.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΥΠΕΞ για τη λειτουργία της Μονής της Χώρας ως τζαμί: Πρόκληση για τη διεθνή κοινότητα

Ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με τη λειτουργία της Μονής της Χώρας ως τζαμί …