ΕΥΑΘ: 48ωρη απεργία σήμερα και αύριο για την υπογραφή ΣΣΕ

ευαθ

Σε 48ωρη απεργία κατέρχονται, από σήμερα Δευτέρα 1η Ιουλίου, οι 350 εργαζόμενοι στην Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ), διεκδικώντας την υπογραφή της επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ).

Στο πλαίσιο της πολύμηνης διαπραγμάτευσης για την νέα επιχειρησιακή ΣΣΕ, μεταξύ άλλων, συμφωνήθηκε μεσοσταθμική αύξηση 5,5% στους μισθούς των εργαζομένων σε βάθος τετραετίας. Στα χρόνια των μνημονίων οι υπάλληλοι της εταιρείας έχασαν το 35% των αποδοχών τους.

Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε την περασμένη Παρασκευή, ο πρόεδρος του Σωματείου επισήμανε πως εάν ως τη Δευτέρα υπάρξει θετική εξέλιξη από πλευράς του Υπερταμείου στο θέμα της υπογραφής της νέας επιχειρησιακής ΣΣΕ, «εννοείται πως η απεργιακή μας κινητοποίηση θα ανασταλεί». Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι «εάν δεν έχουμε νεότερα, τότε οι απεργιακές κινητοποιήσεις θα είναι επαναλαμβανόμενες».

Σε κάθε περίπτωση, όπως υπογραμμίζουν οι απεργοί, οι καταναλωτές δεν θα πρέπει να ανησυχούν για το νερό στη βρύση τους, αφού υπάρχει ειλημμένη απόφαση ότι το νερό δεν κλείνει ποτέ, ενώ θα βρίσκεται επί ποδός και προσωπικό ασφαλείας.

Σωματείο και εργαζόμενοι της ΕΥΑΘ καλούν το Υπερταμείο να ζητήσει την υπογραφή της ΕΣΣΕ από τη διοίκηση της εταιρείας, έστω και αν αυτή είναι προσωρινή.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Βουλή: Κατατίθεται αύριο το προσχέδιο του προϋπολογισμού 2025

Αύριο Δευτέρα 7 Οκτωβρίου, αρχίζουν στη Βουλή οι εργασίες της Β' Συνόδου της Κ' Περιόδου …