Λευκός Οίκος: Οι ΗΠΑ «δε θα επιτρέψουν ποτέ στο Ιράν να αναπτύξει πυρηνικά όπλα»

Οι Ηνωμένες Πολιτείες «δεν θα επιτρέψουν ποτέ στο Ιράν να αναπτύξει πυρηνικά όπλα» ξεκαθάρισε τη Δευτέρα ο Λευκός Οίκος, έπειτα από την απόφαση της Τεχεράνης να υπερβεί το όριο των αποθεμάτων του σε εμπλουτισμένο ουράνιο που είχε τεθεί στη διεθνή συμφωνία του 2015.

«Ήταν λάθος, στην ιρανική πυρηνική συμφωνία, να επιτρέψουμε στο Ιράν να εμπλουτίζει ουράνιο, ανεξαρτήτως επιπέδου» τόνισε σε ανακοίνωσή της η αμερικανική προεδρία, επαναβεβαιώνοντας τη βούληση της Ουάσινγκτον να συνεχίσει την εκστρατεία άσκησης μέγιστης πίεσης ενάντια στην Ισλαμική Δημοκρατία.

Από την πλευρά της, η Τεχεράνη διέψευσε ότι παραβίασε τη διεθνή συμφωνία JCPOA (κοινό ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης) υπερβαίνοντας το όριο των αποθεμάτων του σε εμπλουτισμένο ουράνιο που είχε τεθεί στη συμφωνία του 2015 με τις μεγάλες δυνάμεις, καθώς άσκησε το δικαίωμά της να απαντήσει στην μονομερή αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συμφωνία.

«ΔΕΝ παραβιάσαμε τη συμφωνία (#JCPOA)» υποστήριξε με tweet του ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών, Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ.

Η στάση της, πάντως, προκάλεσε την αντίδραση του ΟΗΕ κι αρκετών χωρών.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP, Reuters


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Αυξημένες κατά 20,9% σε αξία οι εισαγωγές φρούτων και λαχανικών

Θετικά κινούνται και οι εξαγωγές - Το διάστημα Ιανουάριου-Μαρτίου 2024 οι αποστολές λαχανικών αυξήθηκαν κατά …