Ο θρυλικός πίνακας της Τζοκόντα μετακομίζει

Η Τζοκόντα, ο εμβληματικός πίνακας του Λούβρου, θα μετακομίσει κατ’ εξαίρεση στα μέσα Ιουλίου για μερικούς μήνες, εντός του Μουσείου, ώστε να επιτραπεί η ανακαίνιση της «Salle des Etats» όπου εκτίθεται το έργο, όπως ανακοίνωσε το πρώτο Μουσείο της Γαλλίας.

Το αριστούργημα του Λεονάρντο ντα Βίντσι θα μεταφερθεί «100 βήματα παραπέρα» το βράδυ της 16ης Ιουλίου στην «Galerie Medicis», μια από τις μεγαλύτερες αίθουσες του Μουσείου. Εκεί θα εκτίθεται από την επομένη το πρωί, σε κλιματιζόμενη προθήκη, όπως αυτή όπου εκτίθετο έως τώρα.

Προκειμένου το Μουσείο να διαχειριστεί καλύτερα τη ροή των επισκεπτών (περισσότεροι από 10 εκατομμύρια το 2018) και να αποκτήσει νέους κανονισμούς ασφαλείας, χωρίς να κλείσει ποτέ, η διοίκησή του άρχισε το μεγαλύτερο εργοτάξιο από τη δεκαετία του 1980, όταν είχαν γίνει τα έργα για το Μουσείο. Από το 2014, ανακαινίστηκαν περισσότερα από 34.000 τ.μ.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κασσελάκης: «Πιστεύω ότι έχω τα εχέγγυα να έχω μια πραγματικά άριστη κυβέρνηση»

«Η πραγματικότητα είναι ότι εάν πετύχω σε αυτό το οποίο κάνω, πολλές καριέρες παραδοσιακών πολιτικών …